Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Για έναν καλύτερο πολιτικό πολιτισμό με κουλτούρα συνεργασιών - επιτέλους!


Ήθελα να γράψω κι εγώ κάτι σχετικό, αλλά μετά την ανάγνωση του εξαιρετικού άρθρου του Νίκου Ράπτη, στο ppol.gr, η προσπάθειά μου θα ήταν άσκοπη και σίγουρα υποδυέστερη.

Ψήφο στους Οικολόγους - Πράσινους λοιπόν.

...και αν διαφωνείτε, ψηφίστε το κόμμα της επιλογής σας, αλλά, τουλάχιστον, βάλτε σταυρό σε όσους αξίζουν. Διαβάστε τα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών (όλα τα κόμματα τα δημοσιεύουν), αγνοήστε τους επαγγελματίες πολιτικούς, ψηφίστε νεοεμφανιζόμενους και επιτυχημένους στον επαγγελματικό τους τομέα.

Αγνοήστε όσα επώνυμα ήδη ξέρετε. Είτε αυτά αφορούν τους δεινόσαυρους, είτε τα "λαμπερά" πρόσωπα που τα κόμματα ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι γουστάρουμε. Για να σας δώσω μερικές ιδέες, ΙΔΟΥ μερικά ονόματα που καλό θα είναι να αποφύγετε.

Μακάρι να 'χουμε ένα καλύτερο αύριο.

ΥΓ. Δεν μπορώ να μην αναφέρω τους Γιάννη Ζαμπετάκη (Εύβοια), Μαργαρίτα Καραβασίλη (Β΄Αθηνών) και Μαρία Βιτωράκη (Β΄Αθηνών)...

... με τους οποίους έχουμε συναντηθεί στους αγώνες και στο πεζοδρόμιο για την σωτηρία ενός ποταμού...

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Μαύρα όλα

Ήμουνα που ήμουνα στις μαύρες μου, με αποτέλειωσε:

σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Γιατί; Μα επειδή συμφωνώ... Και όχι απαραίτητα ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία του "γλωσσικού" ζητήματος.


Φεβρ. 2008, στις "σκέψεις...":

Μάυρο. Μαύρο παντού. Τον τελευταίο καιρό συνεχώς σκέφτομαι και φοβάμαι ότι κάτι πολύ κακό θα μας συμβεί...

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Μετά το ντιμπέιτ

...
...Μπορώ να φτιάξω ένα πρόγραμμα a la carte?
...

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Κωλοτούμπες

Μάλλον δεν είμαι ο μόνος που ενοχλείται από τις δηλώσεις και τα σχόλια για την προσφυγή στις κάλπες και το πολιτικό "θάρρος" του Καραμανλή, που προέβη σε αυτή την κίνηση παρά τα αρνητικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Είναι πολλά που με ενοχλούν:

1. Είναι κατ΄αρχήν πολιτικό θάρρος, είναι κατάρευση ή είναι παραδοχή ανικανότητας και εγκατάλειψη του σκάφους;
2. Πως μέσα σε μία εβδομάδα στελέχη της ΝΔ που δήλωναν ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι "πολιτική αυτοκτονία" ή είναι "ανεύθυνη στάση" και μάλιστα για την στήριξη των απόψεών τους χρησιμοποιούσαν την "υπευθυνότητα" του Καραμανλή, βγαίνουν τώρα και μας λένε ότι με περισσή όρεξη και δυναμισμό κατέρχονται πρώτοι αυτοί και απλοί στρατιώτες της παράταξης για την νίκη (!?). Τι κωλοτούμπες είναι αυτές!
3. Γιατί έχω την εντύπωση ότι τα συμφέροντα της "παράταξης" και του "κόμματος" υπερισχύουν των συμφερόντων του κράτους σε όλες αυτές τις δηλώσεις;
4. Φυσικά είναι υπερφίαλο να θεωρεί κανείς ότι τα συμφέροντα του έθνους μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο από μία παράταξη ή έστω να εξυπηρετηθούν καλύτερα μόνο από μία παράταξη...
5. Θεωρητικά, (και συνταγματικά) το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Σε αυτή την περίπτωση όμως, ο Καραμανλής αποφάσισε μόνος (και με το υπουργικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία εναντίον - αυτό βάσει των δηλώσεών τους) για τις πρόωρες εκλογές.
6. Αυτό το σύστημα με τον πρωθυπουργό κυρίαρχο και αφέντη για 4 χρόνια, είναι παράλογο και αντιδημοκρατικό. Άκουγα σήμερα τον Παπανδρέου στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων να δεσμεύεται προσωπικά για τα περισσότερα μέτρα που θα πάρει. Δεν θέλω αυτό το πράμα ρε φίλε. Θέλω συμμετοχή των πολιτών, των βουλευτών, θέλω ιδέες να πέφτουν και να συζητιούνται, θέλω να μην λαμβάνετε υπόψη το πολιτικό κόστος όταν πρόκειται να πάρετε αποφάσεις και θέλω επίσης να υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές και ελεγκτικοί μηχανισμοί με δυνατότητες να επέμβουν και να σταματήσουν τις όποιες ανωμαλίες θέλετε ή θα θελήσετε να κάνετε.
7. Αυτή η παπαριά της δεδηλωμένης πρέπει να σταματήσει. Αν οι βουλευτές δεν ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο, δεν θα πρέπει να σημαίνει ότι πέφτει η κυβέρνηση. Απλά αυτός ο συγκεκριμένος νόμος δεν περνάει. Απλό δεν είναι; Γιατί έχετε καταντήσει τους βουλευτές άβουλους και μαντρωμένους; Και τι σκατά σημαίνει κομματική πειθαρχία; Ο βουλευτής απολαμβάνει ελευθερία λόγου και ψήφου λέει το Σύνταγμα. Τι σόι ερμηνεία είναι αυτή που δίνετε, ότι δηλαδή θα πρέπει να ψηφίζει ότι μαλακία κατέβει στο κεφάλι κάθε υπουργού; Με αυτή την τακτική, ο κάθε βουλευτής αποκτά μιά πρώτης τάξεως δικαιολογία για να λέει στους ψηφοφόρους "τι να έκανα, να έριχνα την κυβέρνηση;"
8. Ξαναγυρίζω στον Καραμανλή και τις δηλώσεις για τις φοβερές και τρομερές "ικανότητές" του, για το απαράμιλλο "ήθος" του, για το τεράστιο "αίσθημα ευθύνης" του και για το ξεγυρισμένο "νοικοκύρεμα" που έκανε με τις "μεταρυθμίσεις" του. (Διάβασα στο μεταξύ στην Ελευθεροτυπία, ότι ο Λούλης δήλωσε ότι ακόμα και για τις ατάκες έκαναν δημοσκόπηση και βρήκαν ότι ο όρος μεταρυθμίσεις ήταν ο πιο ελκυστικός για το κοινό - σκεφτείτε δηλαδή πως κυβέρνησαν οι άνθρωποι!).
Και ποιός είναι βρε παιδιά ο Καραμανλής; Γιατί εγώ βλέπω μία πελώρια φούσκα, φτιαγμένη με τα πιο μοντέρνα επικοινωνιακά εργαλεία που παρέχονται σήμερα και από έργο μηδέν; Πως γίνεται να μην λαμβάνουμε υπόψη τα σκληρά δεδομένα των αριθμών που δείχνουν την κατρακύλα των 5-6 τελευταίων χρόνων και εμείς να στεκόμαστε στις δηλώσεις του κάθε τσανακογλύφτη που θέλει να γίνει υπουργός ή ακόμα χειρότερα του κάθε μνηστήρα για την μελλοντική αρχηγία; Το δυστύχημα με τον Καραμανλή είναι ότι είναι ακόμα νέος και κατά πάσα πιθανότητα θα προλάβει να διαβάσει τι θα γράψει η ιστορία για αυτόν.

Όσο για τον Παπανδρέου... Τον ακούς να μιλάει και τον λύπάσαι ρε γαμότο. Δηλαδή λές πω-πω, αυτός δεν μπορεί να βάλει σε μία τάξη και σωστή σειρά 5 λέξεις, θα κυβερνήσει κιόλας; Αλλά δεν ξέρω... Από επικοινωνία και ρητορική χορτάσαμε μία εξαετία τώρα... Αλλά αν οι νοητικές του λειτουργίες, είναι έτσι όπως και η ρητορική του και με δεδομένη την παντοδυναμία του πρωθυπουργού στο (γαμάτο) πολιτικό μας σύστημα, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος...

UPDATE - 15-9-2009
Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις και αυτό λένε οφείλεται στην καλή εμφάνιση του ΓΑΠ στην Θεσσαλονίκη! Τι διάολο; Διαφορετικές συνεντεύξεις βλέπαμε;

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

μαΣ ΠρΟίξατΑΙ τ΄ αΡχΕΙδΟια

Με τόσο σπρώξιμο που ρίχνουν στον Ταραντίνο σε κάθε ταινία, δεν είναι να απορεί κανείς που "πουλάει".

Το μάρκετινγκ του το δίνω.

Την σκηνοθεσία όχι.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Η ερώτηση

ΟΚ, εκλογές.

Και τώρα, τι;

Related Posts with Thumbnails