Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

6η εβδομάδα. Συνεχίζω.

Κυριακή σήμερα και η γνωστή ανταπόκριση από το μέτωπο της βρώμας στην γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα, έχει ως εξής:

Ας αρχίσουμε από τα καλά. Ξαναέγινε αποκομιδή το βράδυ του Σαββάτου, κάποιες ώρες μετά την λήξη της λαϊκής. Τα πολλά χαρτόκουτα, μαζεύτηκαν. Η κατάσταση δεν δείχνει (εκ του μακρόθεν) τραγική, αλλά αποδεκτή.

Τα άσχημα είναι ότι ένα αποριματοφόρο δεν μπορεί φυσικά να μαζέψει αυτά τα σκουπίδια που βλέπετε παρακάτω - περιορίζεται μόνο στα χαρτοκιβώτια και γενικά σε σχετικά ογκώδη αντικείμενα. Ανάμεσα και από κάτω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα η κατάσταση έχει όπως βλέπετε:


Πιπεριές...

Πεπονάκια...

Ντοματούλες...

Αγγουράκια...

Πατατούλες...

Διάφορα υλικά για να φτιάξετε μπριάμ...

Ένα χαρτόκουτο που ξέφυγε από την αποκομιδή...

Μελιτζάνες, αγγουράκια, πιπεριές και τα λοιπά...

Το ιστορικό έχει ως εξής:

Η κατάσταση, πρωί Σαββάτου, ήταν φυσικά η ίδια. Παράνομοι μικροπωλητές, διασκορπισμένοι σε όλη την γειτονιά, κάνοντας κατάληψη σε όποια θέση πάρκιν άδειαζε, με απλωμένη την πραμάτεια τους στα πεζοδρόμια, στον κενό χώρο μεταξύ των αυτοκινήτων, επάνω στα αυτοκίνητα, στις γωνίες των δρόμων, παντού. Δεκάδες πάγκοι, εκατοντάδες άτομα.

Επικοινώνησα με την Δημοτική Αστυνομία και ανέφερα ένα μίνι ιστορικό, την συνομιλία μας δηλαδή της περασμένης εβδομάδας, την διενέργεια της αποκομιδής που ήταν ένα θετικό βήμα και την παρουσίαση της κατάστασης όπως διαμορφωνόταν εκείνη ακριβώς την στιγμή στους δρόμους.

Ο συνομιλητής μου με ενημέρωσε ότι στην περιοχή υπήρχε ένα μόνο περιπολικό της Δ.Α. στην τοποθεσία λόγω πυρασφάλειας η οποία ισχύει Ιούλιο και Αύγουστο, και ότι θα τους ενημέρωνε να κάνουν ότι μπορούν.

Στο σχόλιό μου ότι αυτή η κατάσταση επικρατεί και τον χειμώνα που δεν υπάρχει πυρασφάλεια, αλλά και τουλάχιστον 3 Σάββατα του Ιουνίου για τα οποία έχω αποδείξεις τις δημοσιεύσεις του παρόντος blog, απάντησε ότι αποκλείεται να ισχύει κάτι τέτοιο, οπότε του είπα την URL του παρόντος, για να δεί ιδίοις όμμασι το χάλι που υπάρχει. Δεν ξέρω αν το έκανε. Μου είπε πάντως ότι στο σημείο που βρισκόταν, δεν υπήρχε Ιντερνετ.

Τον ενημέρωσα επίσης ότι έχω σκοπό να συνεχίσω μέχρι τέλους αυτή την προσπάθεια και ότι οι φωτογραφίες, τα κείμενά μου, τα σχόλιά σας, οι συνομιλίες και οι κλήσεις που γίνονται στην Δ.Α. θα χρησιμοποιηθούν για να πάνε στον Έλληνα και Ευρωπαίο συνήγορο περιβάλλοντος - αν δεν επιτευχθεί η κάθαρση της γειτονιάς μας, όπως είναι το δίκαιο, το νόμιμο και το λογικό.

Περίμενα άσχημη αντίδραση. Όσες φορές έχω επικαλεστεί την συλλογή στοιχείων για να διαμαρτηρηθώ, οι συνομιλητές μου "αρπάζονται" και το θεωρούν προσωπική μομφή, παρότι πάντα μιλάω πολύ ευγενικά. Αντίθετα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, εξέφρασε την κατανόησή του και αναγνώρισε το δίκαιον του αιτήματος και της διαμαρτηρίας μου.

Μιλήσαμε αρκετή ώρα. Διακόψαμε 2 φορές, γιατί έπρεπε να απαντήσει στην άλλη γραμμή. Οι κλησεις ήταν για το ίδιο θέμα, της λαϊκής, όπως μπόρεσα να καταλάβω από τον διάλογο! Οπότε, δεν είμαι ο μόνος που αντιδρά στην γειτονιά, υπάρχουν κι άλλοι "κουζουλοί". (και πρέπει να τους βρώ...).

Το μόνο σχόλιο που έκανε, είναι γιατί δεν απευθύνομαι και στην Αστυνομία για "να πιέσω και από εκεί". Φυσικά, η αρμοδιότητα της καθαριότητας, είναι δουλειά πλέον της Δ.Α. , ωστόσο στο παρελθόν, (μερικά χρόνια πίσω...) είχα διαμαρτυρηθεί εγγράφως και στην Ελληνική Αστυνομία. Η απάντησή τους (εγγράφως, με άριθμό πρωτοκόλλου και τα σχετικά) ήταν ότι αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στην Δ.Α., ότι από το Δελτίο συμβάντων δεν επιβεβαιώνονται παράνομες πράξεις (πχ κατάληψη πεζοδρομίου κλπ) και ότι για την χωροθέτηση αγορών, εμποροπανηγύρεων κλπ κλπ ευθύνη έχουν οι κατά τόπους Νομαρχίες. Άντε γειά δηλαδή...

Αισθάνομαι ότι είναι άδικο να πέφτουν σαν βροχή οι κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα και να μην πέφτουν κλήσεις στους παράνομους πωλητές που ρυπαίνουν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!
Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε; Μήπως επειδή ο οδηγός είναι ένας και λείπει όταν τρώει την κλήση ενώ οι παράνομοι είναι πολλοί και τσαμπουκαλεμένοι και αλληλοβοηθιούνται; Χμ;

Και βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση, ενώ πιστεύω ότι δεν χρειαζόμαστε Δ.Α, με τα γραφόμενά μου να νομίζει κάποιος ότι αναδεικνύω την ανάγκη η Δ.Α να ενισχυθεί...

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ κάτι τέτοιο. Η Αστυνομία, χρόνια τώρα είχε την αρμοδιότητα αυτή. Ένα πρωί, της την πήραν και δημιούργησαν την Δ.Α. Ξαφνικά λοιπόν, για μία υπηρεσία που παραμένει η ίδια βρισκόμαστε όλοι οι φορολογούμενοι να πληρώνουμε κάποια εκατοντάδες άτομα παραπάνω, να λαμβάνουμε χειρότερες υπηρεσίες και το χειρότερο να μην ξέρουμε που να απευθυνθούμε όταν χρειάζεται...

Πέρα από την SIEMENS, και τα ζαρζαβατικά των φωτογραφιών, πολλά άλλα είναι επίσης ΣΑΠΙΑ στην Ελλάδα του 2008.

2 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Ρε παιδια, οδοκαθαριστες δεν εχετε;; Θελω να πω, οτι ακομα και στο Κερατσινι εχουμε οδοκαθαριστες σε καθημερινη βαση...κι αυτο θεμα Δ.Α. ειναι η Δημου γενικοτερα;

DPurpler είπε...

Έχουμε, πως δεν έχουμε...

Περνάνε μία φορά την εβδομάδα για... επιθεώρηση.

Βλέπουν την κατάσταση, λένε "σκατά είναι" και... αποχωρούν.

Related Posts with Thumbnails