Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Τι θα ήθελα στις εκλογές

Έβγαλα μία πικρία στο προηγούμενο post.

Αρχικά, γιατί εκτιμώ πολύ τον Λεωνίδα Κύρκο. Η αυτοκριτική του, είναι από τα πιο τίμια και αληθινά κείμενα που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια.

Αλλά και όλα τα τελευταία του κείμενα με βρίσκουν στα περισσότερα σημεία σύμφωνο… 1 2 3

Μετά από πολύ περίσκεψη το τελευταίο διάστημα, πιστεύω ότι πρέπει η κοινωνία μας να κινηθεί αριστερότερα. Όταν ο λαός πεινάει, πρέπει να πάμε αριστερότερα. Και αν νομίζετε ότι ζούμε καλή ζωή, αυτή είναι βασισμένη στα διακοποδάνεια, τα εορτοδάνεια και την υπερχρέωση.

Αλλά και το πισωγύρισμα στις σχέσεις Κράτους / Εκκλησίας, τους φανατισμούς, την Παιδεία που γίνεται όλο και χειρότερη, τα εργασιακά, τα Οικολογικά, τα δικαστικά, τα οικονομικά, τα της Υγείας… Σε όλα ή έστω στα περισσότερα θεωρώ ότι χρειαζόμαστε μία αριστερότερη θεώρηση.

Ήλπιζα λοιπόν σε μία προ-εκλογική ή έστω μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ (που θα πρόσφερε την κυβερνητική εμπειρία) με τον Συνασπισμό (που θα πρόσφερε την ανανέωση που χρειάζεται το πολιτικό σκηνικό και τον έλεγχο της αυθαιρεσίας και της αλαζονείας του παλιού κακού ΠΑΣΟΚ). Με την ταυτόχρονη ανάληψη της ευθύνης όλων των λαϊκών ή ευαίσθητων υπουργείων από στελέχη του ΣΥΝ (Παιδείας, Υγείας, Εργασίας, Περιβάλλοντος).

Αυτό θα ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο για μένα.

Δυστυχώς, και τα δύο κόμματα, κοιτάζοντας το στενό μικροκομματικό τους συμφέρον, δεν συνεργάστηκαν προεκλογικά, και τώρα βλέπουμε δηλώσεις του Αλαβάνου ότι δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας ούτε μετεκλογικά. Φοβάται το ΠΑΣΟΚ ότι θα χάσει ψήφους προς τον ΣΥΝ και ο ΣΥΝ προς το ΠΑΣΟΚ.

Και τελικά, θα έχουμε όπως όλα δείχνουν κυβέρνηση ΝΔ/ΛΑΟΣ. Ο Καρατζαφέρης ήδη προέβη σε δηλώσεις.

Φρίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails