Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Βρισίδι



Σχετικά με αυτή την είδηση και τα γεγονότα που περιγράφονται.

Είμαι εξοργισμένος. Όλο το καλοκαίρι ποστάρω με την κατάντια της γειτονιάς από την έλλειψη καθαριότητας μετά την λαική με φωτογραφίες και αναλυτικές περιγραφές. Από όλα όσα έχω αναφέρει, νομίζω ότι βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η γειτονιά έχει αφεθεί παντελώς στην τύχη της. Και σε ότι αφορά στην καθαριότητα αλλά και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχει μία οργανωμένη πολιτεία στους πολίτες της.

Επιτέλους, κάποια στιγμή οι κάτοικοι αποφασίζουν να αντιδράσουν και να κάνουν μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Δεν τέθηκαν ζητήματα για τους μετανάστες, δεν τέθηκαν ζητήματα ρατσισμού, παρά μόνο τέθηκαν ζητήματα απλής λογικής και απλής αναζήτησης από την πλευρά των κατοίκων κάποιου στοιχειώδους επιπέδου ποιότητας ζωής.

Για όλους τους κατοίκους, νέους, γέρους, έλληνες και ξένους.

Δεν έχουμε καθαριότητα, δεν έχουμε αστυνόμευση, έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό εγκληματικότητας σε όλη την Ελλάδα.

Απτά προβλήματα. Να υποκριθούμε ότι δεν υπάρχουν; Ζούμε εδώ και τα τρώμε στην μάπα κάθε μέρα.

Και σε μία καθόλα αθώα μάζωξη πολιτών, που δεν ξέραμε πως θα μπορούσε να καταλήξει - ίσως με μάζεμα υπογραφών, ίσως με δημιουργία συλλόγου, ίσως με διάλογο με τους μετανάστες που κι αυτοί έχουν τα προβλήματά τους - ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ξαφνικά μέλη της χρυσής αυγής κι αρχίζουν τα δικά τους...
Κι από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους αντεξουσιαστές και τα λοιπά καλόπαιδα - που ωστόσο μένουν στην Εκάλη και στον Διόνυσο και τα χαρτζιλικώνει ο μπαμπάς.
Πέφτουν οι ανάλογες μάπες, παίζει το θέμα στις ειδήσεις και ξαφνικά το βάρος της συζήτησης μετατοπίζεται από το υπαρκτό (και δείτε τα 10 τελευταία ποστ μου) στο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

ΕΙΣΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΡΕ!
ΖΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ!
ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ!

και οι χρυσαυγίτες, και οι αντιεξουσιαστές...

Κάψατε έναν κάδο και χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. ΜΑΛΑΚΕΣ!

ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ

12 σχόλια:

DPurpler είπε...

Εντάξει, ανώνυμε, οι πηγές που παραθέτεις δεν είναι και ιδιαίτερα αντικειμενικές.

Αυτό που θέλω να ξανατονίσω έίναι ότι ενω υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, δημιουργείται φασαρία και η υπόθεση πάει στα ελάσσονα και τελικά τα μείζονα παραμένουν στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση.

Εκεί τους θέλω και τους χρυσαυγίτες και τους αντιεξουυσιαστές- αναρχικούς κλπ. Μπορούν χωρίς ξυλίκι και χωρίς κραυγές να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του θέματος; Αν έρχεται ο ένας με την παραλαγγής και ο άλλος με το παλαιστίνιο μαντήλι, την μαμήσαμε οι ντόπιοι. Αλλιώς ασ καθήσουν στα αυγά τους. Άσε, δώσαμε, δεν χρειαζόμαστε άλλη "βοήθεια"

Γειαχαραντάν.

annie's animal είπε...

είδες καθόλου το κείμενο που υπέγραψες ισως? γιατι καθώς ειμαστε γείτονες εγω το εχω διαβασει κιολας και ειναι κατάπτυστο. Μάλιστα καλεί και σε πογκρόμ κατά όλων των μεταναστων μαζί με μυριάδες ασυναρτησίες. Το ίδιο και όλα τα αφισάκια που βγήκαν με το πιο καλτ απο ολα αυτό με τις προβατινες.
εγώ που μένω λοιπόν κοντά και οχι στην εκάλη μπορώ να πω πως οπως ολη η ελληνικη κοινωνια ετσι και μια μεριδα των κατοικων εκει ειναι του φενεσθαι και να ρίχνουν τις ευθυνες οχι στους πραγματικους υπαιτιους αλλά στα θυματα.
Δεν θα μιλησω για την ίδια την εκκλησία που στεναχωριεται γιατί λέει απο 600 γάμους έπεσε στους 40 μαζι και ο τζιρος.
Αν οι μετανάστες ήρθαν εκεί ήταν γιατί η γειτονιά ήταν ήδη υποβαθμισμένη προ πολλού και κανενας δεν θέλει να μένει εκεί. Απόλυτα φυσική εξέλιξη ήταν αυτή.
Οι φτωχοί σε φτωχή περιοχή θα πάνε.
Η περιοχή είναι κέντρο πια με οτι αυτο συνεπάγεται.
Αν κάποιοι κάτοικοι νοσταλγούν την εποχή που η περιοχή ήταν high society γεμάτη από ευκατάστατες μικροαστικές και μεσοαστικές οικογένειες όπως και η πλατεία κολιάτσου παλιότερα μάλλον θα πρέπει να το χωνέψουν ότι αυτή η εποχή πέρασε.
Και γι αυτό αντιδρούν οπως αντέδρασαν και παλιότερα στην περιοχή για τα μπουρδέλα.
Η διαφορά ομως ξέρεις ποια είναι;
Ότι νοιαστηκαν για το γραμμα του νόμου και για τα μπουρδέλα και όχι για την ιδια την πορνεία και για τις γυναίκες που δουλευουν εκεί. Και πως να νοιαστουν αλλωστε αφου οι σύζυγοι και τα τέκνα τους είναι τακτικοί πελάτες.
Έτσι και με τους μετανάστες. Μπορεί η φτώχεια, η βία και ο πόλεμος να τους έκανε να φύγουν από τη χώρα τους, πόλεμο στον οποίο συμμετέχει και η ελλάδα, αλλά δεν θα δείς κανένα κάτοικο να στρέφεται κατά του πολέμου και του ελληνικού κράτους.
Είναι πολυ πιο εύκολο να βγάζει κανείς τα απωθημένα του στον εύκολο στόχο (τους μετανάστες θύματα του πολέμου) παρά να τα βαλει με το ίδιο το ελληνικό κράτος (θύτη του πολέμου).
Και για να συνεχίσουμε με τη λογική "έξω οι ξένοι" που ακούστηκε από πολλούς εστω πες ότι φευγουν όλοι. Αλλά και ότι επαναπατρίζονται και τα 10.000.000 των ελλήνων μεταναστών που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Θα λυθούνε τα κοινωνικά προβλήματα; Εσύ τι λες να γίνει στον αγ.παντελεημονα;

Δεν θα σου πω ότι δεν υπάρχει εγκληματικότητα στην περιοχή. Υπάρχει. Αλλά εγκληματικότητα υπάρχει όπου υπάρχει και φτώχεια και όχι επειδή είναι καταγεγραμμένη στο dna κάποιων.
Μπορούν οι κάτοικοι να στραφούν κατά της φτώχειας;
Αποδείχτηκε πως όχι.
Αντέδρασαν στις αυξήσεις τιμών σε βασικά είδη κατανάλωσης; όχι
Ζήτησαν πχ ας πούμε τωρα και με το σκάνδαλο του βατοπεδίου να απαλλοτριωθεί ένα μέρος (κανονικα πρέπει όλη) έστω της εκκλησιαστικής περιουσίας και να φτιαχθούν ξενώνες που θα στεγάσουν όλους τους αστέγους έλληνες ή ξένους; Όχι.
Δε λέω ότι δεν οργίζονται αλλά η οργή δεν κατευθύνεται στους πραγματικούς υπεύθυνους ενάντια στα πραγματικα αίτια.
Αλήθεια για τα κολόμπαρα στην περιοχή αντέδρασε κανένας; για τα στριπτιτζάδικα ίσως στην αχαρνών και την 3η σεπτεμβρίου; οχι.
Και πως να το κανουν όταν πρέπει να στραφούν ενάντια στην τιμημένη ελληνική αστυνομία που τα προστατευει όλα αυτά....
Το μόνο που μένει λοιπόν ειναι να αράζουμε στην TV τα μεσημέρια να βλέπουμε τις κουτσομπολίστικες εκπομπές και αντε ποτε πότε να γκρινιάζουμε μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Τη λύση των κοινωνικών ζητημάτων θα τα αναλάβει η αστυνομία και οι διάφοροι νοσταλγοί φυλετικών και εθνικών εκκαθαρίσεων και στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Πιθανόν να μην το κατάλαβες αλλά την όλη ιστορία με αυτη την κινητοποίηση την οργάνωσε καθαρά το ΛΑΟΣ. Απλά έψησε κάποιους κατοίκους και τους έβαλε μπροστά για να μην φένεται το ίδιο.

DPurpler είπε...

Κατ' αρχήν δεν υπέγραψα κανένα κείμενο. Είδα ένα αφισάκι που η βασική του πρόταση ήταν "όχι στην υποβάθμιση της γειτονιάς".

Αυτή η πρόταση εμένα με κάλυπτε και πήγα. Αν κάποιοι εκμεταλεύθηκαν την συγκέντρωση για να βγάλουν τα δικά τους αφισάκια με οτιδήποτε ρατσιστικό, είναι κατάπτυστοι.

Αν κάποιοι άλλοι εκμεταλεύθηκαν την συγκέντρωση για να κάνουν αντιδιαδήλωση αντιρατσιστική, είναι κι αυτοί κατάπτυστοι.

Δύο γαίδαροιι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα με λίγα λόγια. Ε, λοιπόν, ο αχυρώνας κάηκε. Από αυτές τις μαλακίες. Γραφεις για ποιόν λόγο οι κάτοικοι (και δεν νομίζω να εννοείς μόνο της δικής μας περιοχής) δεν διαμαρτύρονται για την ακρίβεια και για τα κολάδικα της περιοχής. Γιατί αυτό θέλει φίλε μου έναν λίγο μεγαλύτερο βαθμό συμμετοχής. Και μόλις πάει να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο, σκάνε μύτη οι χρυσαυγίτες και οι αντιεξουσιαστές και από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ... Και πάνε να καπελώσουν τα πάντα, κάθε αγώνα, κάθε αγνή πρόθεση. Ε... την κοπανάει ο κόσμος. Τι θα κάνει; Θα καθίσει κι αυτός μαζί με τα παιδιά του να τρώει ξύλο από τα ΜΑΤ και να εισπνέει δακρυγόνα;
Μία μειοψηφία καταστρέφει τα πάντα ΔΗΘΕΝ από υπερβάλοντα ζήλο, αλλά στην πραγματικότητα εξυπηρετώντας τα δικά τους μικροσυμφεροντάκια, πνίγοντας κάθε άλλη φωνή μετριοπάθειας και λογικής...

Στοιχειώση ερωτήματα, όπως:
1. Τι χωρητικότητα έχει τέλος πάντων αυτή η Ελλάδα να υποστηρίζει πολιτικούς και οινονομικούς μετανάστες;
2. Με τι διαδικασίες μπήκαν όλοι αυτοί στην χώρα;
3. Πως τους φέρονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που τους στοιβάζουν
4. Τηρούνται τα δικαιώματά τους;

...
αρκούν για να σε κατατάξουν είτε σε φασίστα είτε σε αναρχικό είτε σε οτιδήποτε άλλο ακραίο, ενώ δεν λαμβάνεις ΠΟΤΕ καμμία απάντηση σε αυτά.
Βγαίνει μία κραυγή ΦΑΣΙΣΤΕΣ! ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ! και τέλος. Κάθε διάλογος σταματά, οι γονείς αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και τρέχουν σπίτι και ΕΚΕΙ, ΝΑΙ, βλέπουν τις εκπομπές που αναφέρεις κι εσυ - που αποκοιμίζουν.

Άλλη μία ευκαιρία χάθηκε, άλλη μία γειτονιά θα ερημώσει, άλλο ένα γκέτο (μπορεί) να δημιουργηθεί.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ.

DPurpler είπε...

Και κάτι άλλο για την Αριστερά και την "Αριστερά".

Όλο το καλοκαίρι ποστάρω για την βρώμα της λαικής. Έστειλα και στην Ανοιχτή πόλη του τσίπρα τις δημοσιεύσεις μου και στον Σκανδαλίδη. Δεν απάντησε κανείς λοιπόν!

Έχουν έρθει στην γειτονιά να δούνε τους ανθρώπους που μαζεύουν από τα σκουπίδια τα λαχανικά που αφήνουν πίσω τους οι έμποροι;

Έχουν έρθει να δούνε την κατάσταση; Εκει τους θέλω. Όχι στην συγκέντρωση που δεν τους κάλεσε κανείς.

Τι έκαναν για τα προβλήματα; Τι έκαναν για τις καταγγελίες;

ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ να έρχονται μόνο για επικοινωνία και με τα κανάλια από πίσω τους για να προβληθούν σε βάρος των κατοίκων!

Άλλες απαιτήσεις έχουμε από αυτούς. Έχουν χάσει το μέτρο. Εδώ γίνεται της &*(^*%&^)( και σε όλα τα αριστερά μπλογκ διαβάζω για το σπάσιμο του αποκλεισμού της γάζας από ένα καίκι.

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;;

Τι μανία αυτοκαταστροφής σας έχει πιάσει; Προτεραιότητα ξέρετε τι πα να πεί; Φτώχεια, ανέχεια, βρώμα, εκμετάλλευση ξέρετε τι σημαίνουν;

Αν είχε δίκιο ο Maslow με την πυραμίδα των αναγκών, τότε όλα τα προβλήματα τα έχετε λύσει εσείς. Ε, λοιπόν, εμείς δεν τα έχουμε λύσει και επειδή δεν μας καταλαβαίνετε, ΔΕΝ ΜΑΣ Κάνετε με αυτά τα μυαλά.

BUTTERFLY είπε...

Παροτι εχει και η Αννυ δικιο σε καποια πραγματα και σιγουρα ο ρατσισμος δεν ειναι λυση, εγω θα συμφωνησω με τον Ντιπ. Δεν ειδα στις δηλωσεις των κατοικων κατι ρατσιστικο...αντιθετως ειδα οτι αναζητουν λυση για να ζουν ολοι πιο ανθρωπινα, Ελληνες και ξενοι. Στη συγκεντρωση βεβαια δεν ημουν, οποτε δεν ξερω καν τι παιχτηκε εκει και παρασκηνιακα. Ξερω, ομως, οτι δεν παει αλλο με ολες τις παραταξεις, ομαδες, οπως τελος παντων λεγονται, που θεωρουν κεκτημενο τους να ανακατευονται παντου και να οικειοποιουνται αγωνες που ρε γαμωτο, πως να το κανουμε, ειναι ανεξαρτητοι απο επιλογη, επειδη ολοι αυτοι οι παρατρεχαμενοι εχουν πλεον γινει γραφικοι και κανεις δεν τους γουσταρει! Τα εχετε που τα εχετε κανει σκατα ρε μαγκες, σεβαστειτε τουλαχιστον την αγωνια του αλλου και μεινετε μακρυα! Μονο χειροτερα μπορειτε να τα κανετε! Διχονοια σκορπατε και διαιωνιζετε προβληματα που ισως να ειχαν λυθει χωρις την παρεμβαση σας. Μηπως ακριβως σε αυτο αποσκοπειτε;;;

DPurpler είπε...

Χριστίνα, ευχαριστώ για το σχόλιό σου και την θέση σου.
Είσαι η φωνή της λογικής!

annie's animal είπε...

DPurpler

μου φένετε ότι δεν πρόσεξες καλά καν τα αφισάκια ουτε αυτα που έλεγαν για τις προβατίνες (θελω να το βρω αυτό ειναι συλλεκτικό μιλάμε αχχαχαχαχα) ουτε τα συνθήματα "εξω οι ξενοι από την ελλάδα" κλπ...
Ξενοφοβική και ρατσιστική ηταν η κινητοποίηση γιατί βρήκαν ότι για ολα τα κακα της μοίρας τους φταίνε οι μετανάστες από το πακιστάν, αφγανιστάν... Παλιότερα ήταν οι αλβανοί...

Το εάν θέλουν να ζουν αρμονικά όλοι μάλλον ακυρώνετε αυτο στην πράξη όταν λεει το αφισάκι "μην γίνουμε μετανάστες σε άλλες περιοχές". Η λύση λοιπόν είναι να φύγουν οι μετανάστες και όχι να φτιαχτούν εστίες που θα φιλοξενουν τους πρόσφυγες που εφυγαν λόγω του πολέμου στη χώρα τους.
(Αλλά τι λέμε τώρα οι έλληνες είναι αντιρατσιστές όταν είναι να προσλάβουν στη δουλειά τους μετανάστες ανασφάλιστους για ένα ξεροκόματο και αυτομάτως να γίνονται ρατσιστές όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν τα δεδουλευμένα).

Αυτό δεν σημαίνει ότι ολοι όσοι μετείχαν στην συγκέντρωση ήταν και δηλωμένοι ρατσιστές. Εκτός ίσως από τους γείτονες που χειροκρότησαν τους νεοχιτλερικούς της χ.α.
Μα και τι αλλο ακούστηκε εκτός απο ξενοφοβικά συνθήματα;
Είναι εύκολο να λέμε ότι δεν κανει κάτι ο κόσμος γιατί θα καπελωθεί. Ο κόσμος δεν κάνει κάνει κάτι γιατί πολύ απλά το μόνο που ξέρει ειναι να ψηφίζει και να είναι δουλοπρέπης.
Κοίτα και τι έγινε στην πελλοπόνησο αφού κάηκαν πήραν μερικά ευρουδάκια και πήγαν και ψήφισαν. Ή κοίτα αν έκαναν τίποτε όταν αποκαλύφθηκαν οι αστυνομικές αυθαιρεσίες και βιαιοπραγίες κατά μεταναστών στο ΑΤ αγίου παντελεήμονα. Απλά ΤΙΠΟΤΕ.

Οι κάτοικοι της περιοχής μας (και όχι μόνο) δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτε για την ακρίβεια και τα στριπτιτζαδικα γιατι πολύ απλά είναι πολύ πιο εύκολο να έχεις μαζί σου το κράτος ενάντια στους μετανάστες από το να έχεις το κράτος απέναντι σου ενάντια στη μαφία της νύχτας και τα αφεντικά που ανεβοκατεβάζουν τις τιμές όπως γουστάρουν.
Έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι σε κάθε περίπτωση και να αισθάνονται ανώτεροι όταν βρουν μπροστά τους κάποιους που είναι σε χειρότερη μοίρα από αυτούς (στην προκειμένη είναι οι μετανάστες, άλλη φορά ήταν οι εκδιδόμενες γυναίκες που ήταν υπεύθυνες για την πτωση της αξίας των ακινήτων τους όπως έλεγαν , αλλή φορά ίσως είναι οι τοξικομανείς.)
Και φυσικό είναι να γίνει αντιρατσιστική συγκέντρωση απέναντι σε αυτό, στην οποία ήταν και κάτοικοι της περιοχής.

Αν διαβάσεις και το κείμενο (που καλούσε σε πογκρόμ) θα δεις πολύ απλά ότι η κίνηση αυτή ήταν απόλυτα χειραγωγούμενη. Λυπάμαι που στο λέω αλλά ότι διάθεση και να είχες, αυτή χειραγωγήθηκε από συγκεκριμένα κόμματα που προβάλουν ρατσιστικες απόψεις.

Στο 3) και 4) ερωτήματα που βάζεις από όσα έχουμε ακούσει και από τα επίσημα μμε και από τις ΜΚΟ οι συνθηκες διαβίωσης είναι οι χειρότερες και δικαιώματα δεν έχουν καθόλου. Το θέμα είναι όμως οτι από τη στιγμή που υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων εκ των πραγμάτων αυτό αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από εκεί και πέρα νομίζω θέτεις ίσως λάθος ερωτήματα...

αν και μπορώ να σου πω ότι χωρητικότητα η ελλάδα έχει τεράστια. Το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες. Το πρόβλημα είναι η κοινωνική ανισότητα που υπάρχει. Αν ότι παράγαμε πήγαινε σε εμάς τους ίδιους αντί να πηγαίνει στα αφεντικά όλοι θα μπορουσαν να ζουν χωρίς προβλήματα.

Και γω λέω (όπως είπα και πριν) πες εστω ότι φεύγουν ολοι οι μεταναστες από εδω αλλα και επιστρέφουν όλοι οι έλληνες μετανάστες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Τότε θα τους χώραγε η ελλάδα αυτούς;
Ή θα λέγαμε πάλι εξω οι ελληνες επαναπατρισθέντες μετανάστες από την ελλάδα; ή δεν θέλουμε να επιστρέψουν; δεν είναι δικαίωμα τους να το κάνουν;
Με εκατομμύρια ελληνες επαναπατρισθέντες μετανάστες δεν υπήρχε φτώχεια; δεν θα υπήρχαν άστεγοι;
Δεν είναι και τόσο απλό λοιπόν.

Με τι διαδικασίες μπήκαν; Την απάντηση την δίνει η ΕΛ.ΑΣ και το λιμενικό που κάνουν το δουλεπόριο αυτό είναι προστάτες των κολόμπαρων...

Τώρα για τον τσίπρα και κάθε τσίπρα τι να πω προσωπικά είμαι έτη φωτός μακριά από το πως σκέφτονται όλοι αυτοί. Και στα ερωτήματα που βάζεις, στο blog μας έχεις δει τουλάχιστον για ποια πράγματα προσπαθούμε.

Και σε ενα πολύ ωραίο ποστ που έκανε η BUTTERFLY. Για το imagine λέω...

(http://www.metrolyrics.com/imagine-lyrics-john-lennon.html)
Αυτοί οι στίχοι απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα εθνικότητας. Αλλά αν προσπαθήσεις να τα εφαρμόσεις στην πράξη τότε οι αγανακτισμένοι κάτοικοι του αγ.παντ - ελεήμονα που ψάχνουν για προβατίνες σε διαμερίσματα, τα ΜΜΕ, η εκκλησία, το κράτος θα σε πούνε τρομοκράτη

DPurpler είπε...

Αννυ, ας μην μπούμε στην διαδικασία να αξιολογήσουμε ή να χαρακτηρίσουμε την συγκέντρωση. Προφανώς κυκλοφόρησαν πολλαπλά αφισάκια καλέσματος και το καθένα εξυπηρετούσε τους δικούς του σκοπούς.
Με πολλά από όσα γράφεις συμφωνώ και προσπαθώ πάντα να κρατώ ανοιχτό μυαλό αλλά και να μην εντάσσομαι πίσω από κάποιο δόγμα ή φιλοσοφία, αλλά να βλέπω σε κάθε περίπτωση τα υπάρχοντα δεδομένα και οποιαδήποτε στάση μου να βασίζεται στην λογική και τον ορθό λόγο.
Θα μπορούσα να απαντήσω ένα προς ένα σε αυτά που γράφεις αλλά δεν θα είχε νόημα και θα οδηγούσε σε έναν ατέρμονο κύκλο σε όσα σημεία διαφωνούμε. Επίσης, από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω ότι η θέση μου δεν έγινε απόλυτα κατανοητή, αφού επιχειρηματολογείς ακόμα και σε πράγματα στα οποία συμφωνούμε.
Κρατώ λοιπόν αυτά στα οποία συμφωνούμε και θα ήθελα να συζητήσουμε στόχους και τρόπους επίτευξης τους για την γειτονιά μας.
Συμφωνούμε πχ ότι η γειτονιά μας είναι βρώμικη; Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Όλοι μαζί.

Δεν γίνεται για ΚΑΘΕ πρόβλημα που βλέπουμε η αιτίες να είναι πάντα οι ίδιες - για παράδειγμα το κράτος... Επιλέγω και κρίνω για το πότε χρειάζεται να τα βάλω με αυτό. Ακόμα και αν ήμουν αντικρατιστής (και σόρυ για τον αδόκιμο όρο) η σημερινή πλειοψηφία δεν είναι και προσπαθώντας εγώ που είμαι η μειοψηφία να το καταλύσω (το κράτος), αυτόματα τα βάζω με την πλειοψηφία και αυτή η συμπεριφορά μου ΘΑ ΕΙΝΑΙ φασιστική προς τους συνανθρώπους μου. Όλα είναι θέμα μαζικότητας και κοινωνικών συνθηκών. Η μάζα κάνει λάθη; ΟΚ, μαζί σου. Αλλά ποιοί είμαστε εμείς που μπορούμε να κρίνουμε και να καταδικάζουμε εν σωρώ την γνώμη των άλλων; Οι πεφωτισμένοι; Δεν πρέπει να τους εκβιάσουμε - πρέπει να τους πείσουμε.
Παραδείγματα φέρνω έτσι;
Αυτό νομίζω ότι ισχύει σε οποιαδήποτε στάση έχει ο καθένας μας. Προσωπικά δέχομαι ότι είμαστε οι περισσότεροι ρατσιστές χωρίς να το καταλαβαίνουμε ή χωρίς να το δεχόμαστε. Αλλά τι σημασία έχει η δική μου άποψη αν δεν προλάβω καν να την διατυπώσω πριν αρχίσουν να πέφτουν τα δακρυγόνα; Υπάρχει αυτή την στιγμή στον κόσμο η παιδεία να διατηρήσει μία κοινωνία ισότητας, αντιρατσιστική και χωρίς μπάτσους; Δεν υπάρχει.
Άρα, τι να συζητάμε; Αν κάποια στιγμή θέλουμε να την πετύχουμε, αυτό δεν θεωρώ ότι μπορεί να γίνει παίρνοντας θέσεις και κάνοντας πράξεις που τους τρομάζουν. Έχουν συνηθίσει να αγοράζουν. Πρέπει λοιπόν να τους τα "πουλήσουμε" αυτά.
Οτιδήποτε άλλο,δυναμώνει (σήμερα, με αυτόν τον κόσμο και αυτή την "παιδεία") τον αντίπαλο όπως και να τον ονομάζει ο καθένας.

Ουφ. Αυτά λέγονται μπροστά σε έναν καφέ, δεν γράφονται και μάλιστα από την δουλειά...

DPurpler είπε...

Δες αν θες κι αυτό:

http://dpurpler.blogspot.com/2006/05/blog-post_08.html

από το παλιό blog μου... εξηγεί κάποια πράγματα.

annie's animal είπε...

συγγνωμη αλλά από τη στιγμή που χαρακτηρίζεται μια συγκέντρωση ως μη ξενόφοβη και μη ρατσιστική τότε αν διαφωνώ τότε πρέπει να πω γιατί την θεωρώ τέτοια, και το ανέφερα πιο πάνω.

Ως προς τα αφισσάκια που κυκλοφόρησαν να αναφέρω πως αυτό που κυκλοφορουσε για τις προβατίνες που τις πηδάνε τις σφάζουν και τις τρώνε οι κακοί ξένοι άνθρωποι ήταν και κομμάτι του κειμένου υπογραφών που κατατέθηκε σε διάφορους φορείς. Επίσης με την ίδια δικαιολογία τις επόμενες μέρες με καταγγελλία για.... προβατίνες η αστυνομία έκανε έφοδο σε σπίτι που μένουν μετανάστες. Φυσικά προβατίνα δεν βρέθηκε.

Ναι σε κάποια συμφωνούμε σε άλλα μάλλον διαφωνούμε. Αλλά τι σημαίνει πάλι η γειτονιά είναι βρώμικη;

Όχι ούτε εγώ θέλω να ανακυκλονόμαστε στα ίδια αλλά ναι τα αφεντικά και το κράτος είναι τα αίτια και δεν είναι οι άλλοι άνθρωποι.
Και όταν βγαίνουν αφισσες που διαχωρίζουν ανθρώπους από ανθρώπους ("μην γίνουμε μετανάστες σε άλλες περιοχές") και μεταθέτουν το πρόβλημα στους ανθρώπους και οχι στους πραγματικούς υπαίτιους τότε ναι υπάρχει πρόβλημα.
Για το τσιμεντένιο έκτρωμα που ονομάζεται αθήνα η πλειοψηφία φυσικά κράτησε το στόμα της κλειστό απέναντι στους εργολάβους και τους πολιτικούς υπεύθυνους, όπως κλειστο το έχει και τώρα που ο δήμαρχος θα κτίσει στον παναθηναικό γήπεδο στον ελαιώνα.

Γιατί ποιος προσπαθεί να επιβάλει κάποια "κατάλυση του κράτους" ;
αμα δεν θέλει ο κόσμος προφανώς και δεν γίνεται κάτι τέτοιο και φυσικά δεν μπορείς να επιβάλεις δια της βίας κάτι τέτοιο. Δεν είπε κανείς το αντίθετο.

Τώρα θέτεις ένα σωστό ζήτημα πως θα προλάβεις να διατυπώσεις την άποψη σου όταν αρχίζουν να πέφτουν δακρυγόνα...
Μα αν δεν το κατάλαβες στην αντιρατσιστική δεν επιτέθηκε κανείς στην αστυνομία, το αντίθετο έγινε και χωρίς καμιά πρόκληση μάλιστα. Φωτιές ναι κάποιοι άναψαν συνήθες φαινόμενο όταν πέφτουν χημικά αλλά και σβήστηκαν επίσης από τους ίδιους τους διαδηλωτές χωρίς την επέμβαση της αστυνομίας.

Λοιπόν ναι συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο που έγραψες δεν το καταλαβαίνουν από εκεί και πέρα χωράει πολύ συζήτηση και σε γενικό επίπεδο αλλά και σε ειδικό.

(ως προς το ειδικό για την συγκέντρωση δεν υπήρχε καν θέμα για "κατάλυση του κράτους" αν η όλη ιστορία δεν ήταν οργανωμένη όμως από το ΛΑΟΣ και είχε την υποστήριξη μιας σειράς χουντικών,ρατσιστικών και νεοφασιστικών οργανώσεων νομίζεις ότι θα είχε γίνει ότι έγινε;
Το πολυ πολύ να ερχόμασταν και όσοι κάτοικοι διαφωνούσαμε με αυτή την κίνηση να το συζητάγαμε μεταξύ μας και να τελείωνε εκεί. Το θέμα είναι όμως ότι κάποια ευφάνταστα μυαλά εδώ και καιρό βρωμίζουν τη γειτονιά με ξενοφοβικές ρατσιστικές ιδέες. Βλέπε και την τοπική εφημερίδα "φωνή της προόδου")

*παλιά καλά posts
Γιορτές και εορταστικό ωράριο.

Για μια ακόμη φορά βροντοφωνάζω γαμώ τα μαγαζιά τους

DPurpler είπε...

εγώ είδα μία ανακοίνωση στο πνεύμα αυτής που δημοσιεύω στο νέο ποστ και υπάρχει και στο press.gr.

Μπορεί να είναι προβοκάτσια. Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά θα μπορέσουμε να περιφρουρήσουμε καλύτερα την συγκέντρωσή μας

Ανώνυμος είπε...

Αννυ με κάλυψες απόλυτα!

Related Posts with Thumbnails