Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Μουσουλμάνοι, μπάτσοι και η τακτική "δεν κάνω τίποτα"

Πιάνω σήμερα την άκρη 3 νημάτων.

Αφορμή τα επεισόδια που έγιναν χθες και σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας από μουσουλμάνους που διαμαρτύρονται επειδή σε κάποιον έλεγχο της αστυνομίας ένας μπάτσος υποτίθεται ότι έσκισε και πάτησε(!) κάποιο χαρτί με αποσπάσματα από το Κοράνι.

Αυτή η υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα! Αρχίζοντας, να θυμίσω την πρόσφατη φασαρία που είχε γίνει για την δημοσίευση κάποιων σκίτσων του Μωάμεθ από μία Δανική εφημερίδα. Να τι γράφοταν τότε από Ριζοσπάστη και e-rooster.

Παλαιότερα, έγραφα για τις θρησκείες και τους πιστούς κάθε δόγματος, ένα σχόλιο (http://dpurpler.blogspot.com/2006/05/blog-post_08.html) για την εκμετάλευση της θρησκευτικότητας από τις εξουσίες αλλά και κατά των εθνικιστικών σχολίων που ακούγοταν τότε.

Στο μεταξύ, το πλήθος των ανθρώπων αυτών, στην γειτονιά που ζώ, μεγάλωνε χωρίς όρια και χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο. Ταυτόχρονα, οι γειτονιές του κέντρου εγκαταλείφθηκαν (από όλες τις πλευρές) στην τύχη τους.

Εδώ για το θέμα της καθαριότητας (ένα από τα 7 συνολικά άρθρα πέρυσι το καλοκαίρι)

Εδώ για κάποιες προσπάθειες των κατοίκων

και τελικά εδώ, για την εμπλοκή των ακραίων της Αριστεράς και της Δεξιάς που απλά κατάφεραν να παραμείνει το πρόβλημα να σέρνεται χωρίς να γίνεται τίποτε ουσιαστικό.

Στοιχειώδη ερωτήματα, όπως:
1. Τι χωρητικότητα έχει τέλος πάντων αυτή η Ελλάδα να υποστηρίζει πολιτικούς και οινονομικούς μετανάστες;
2. Με τι διαδικασίες μπήκαν όλοι αυτοί στην χώρα;
3. Πως τους φέρονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που τους στοιβάζουν
4. Τηρούνται τα δικαιώματά τους;

...
αρκούν για να σε κατατάξουν είτε σε φασίστα είτε σε αναρχικό είτε σε οτιδήποτε άλλο ακραίο, ενώ δεν λαμβάνεις ΠΟΤΕ καμμία απάντηση σε αυτά.
Βγαίνει μία κραυγή ΦΑΣΙΣΤΕΣ! ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ! και τέλος. Κάθε διάλογος σταματά, οι γονείς αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και τρέχουν σπίτι και ΕΚΕΙ, ΝΑΙ, βλέπουν τις εκπομπές που αναφέρεις κι εσυ - που αποκοιμίζουν.

Άλλη μία ευκαιρία χάθηκε, άλλη μία γειτονιά θα ερημώσει, άλλο ένα γκέτο (μπορεί) να δημιουργηθεί.
Αυτά γράφαμε τότε.

Τα αφήσαμε και έγιναν σκατά. Βάλε στο μίγμα και την Αστυνομία που δεν φημίζεται για την εκπαίδευσή της, βάλε στο μίγμα και τα κολλήματα των μουσουλμάνων με την θρησκεία, βάλε στο μίγμα και τον αριθμό των μεταναστών που έχουν μαζευτεί στις γύρω περιοχές, κινδυνεύουμε να χάσουμε τον έλεγχο, αν δεν τον έχουμε ήδη χάσει.

Παρότι με ελάχιστες εξαιρέσεις η συμπεριφορά των κατοίκων είναι -στην πραγματικότητα- πολύ ανεκτική στο θέμα. Αλλά ότι και να κάνεις, από την μία ή από την άλλη πλευρά θα κατηγορηθείς είτε για φασίστας, είτε για αναρχοαυτόνομος. Μέση λύση, η λογική δεν υφίσταται σαν εναλλακτική.

Ώρα είναι να εκδώσουν οι μουλάδες καμμιά οδηγία κατά της Ελλάδας... Από τι; Από μαλακίες.
Από μαλακίες!

Είμαι τόσο εκνευρισμένος που δεν μπορώ να συντάξω σωστά ούτε μία πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails