Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Περί αστυνομίας

Πρωτοδημοσιεύθηκε σαν σχόλιο μου σε ανάρτηση του Προκόπη Δούκα, ΕΔΩ.

Προσωπικά, αλλά και οικογενειακά, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δεν έχουμε δει καλό από την αστυνομία.
Μερικά σταχυολογήματα:

1. Πήγα πρόσφατα για μία επικύρωση, απόγευμα, εργάσιμη, στο ΑΤ της γειτονιάς την ημέρα που για εξυπηρέτηση των πολιτών οι επικυρώσεις γίνονται απόγευμα. 2 ώρες πριν λήξει το ωράριο, με έστειλαν στα ΚΕΠ, λέγοντας ότι "δεν χωράει άλλους πάνω".

2. Ο πατέρας μου, 9 το βράδυ, στο μαγαζί του, δέχθηκε επίθεση από ληστές. Αφού τον έκλεψαν, τον βάρεσαν στο κεφάλι. 3 γείτονες τηλεφώνησαν στο 100 αλλά και στο ΑΤ που απέχει 200 μέτρα από το μαγαζί, αλλά πρώτα ήρθε το ασθενοφόρο και μετά η αστυνομία (δεν ξέρω πόση ώρα ακριβώς μετά, πάντως σίγουρα πάνω από 20-25 λεπτά- μετά πήγαμε νοσοκομείο).

3, Κάποια στιγμή πήγαμε στο ΑΤ της περιοχής που έχει ο πατέρας μου ένα εξοχικό να διαμαρτηρηθούμε για έναν κακό γείτονα και να ζητήσουμε την συνδρομή της αστυνομίας. Μας είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε και "ας πάμε στον εισαγγελέα μήπως μπορει αυτός".

4. Ξέρω από γνωστούς που εργάζονται στο σώμα ότι μετά από κάθε βραδυνή βάρδια, έχουν 2 μέρες ρεπό. Γενικά και κάτά μέσο όρο εργάζονται 3 μέρες την εβδομάδα.

5. Πολλές φορές, παρανομούν οι ίδιοι εκνευριστικά. Πλατεία Βικτωρίας, "ντού" σε αλλοδαπούς μικροπωλητές, ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ! Δεν κάνανε τον κόπο να παρκάρουν και να έρθουν πεζοί. (Βγάλαμε φωτό με έναν φίλο, μάλλον τις έχει ακόμα).

6. Διαμαρτυρία επώνυμη για τα έκτροπα και την γενική κατάσταση σε κάθε πανυγύρι του Αγ. Παντελεήμονα. Απάντηση: "Για τις άδειες την ευθύνη έχει ο Δήμος, για το πανυγήρι η Νομαρχία, για το παρκάρισμα η Δημοτική αστυνομία και για την τήρηση της τάξης η Αστυνομία, Για το τελευταίο, στο βιβλίο συμβάντων δεν καταγράφηκε τίποτε κατά της διάρκεια του εορτασμού". Δηλαδή όλα είναι τέλεια με λίγα λόγια.

Και πάρα πάρα πολλές ακόμα περιπτώσεις... Τι να πρωτοθυμηθώ; Σε διάρηξη σπίτι μας όταν ήμουν πιτσιρικάς, ήθελαν να αποφύγουν να στείλουν την σύμανση και όταν επιμείναμε, μας έκαναν το σπίτι μαύρο από την γνωστή ουσία για τα απωτυπώματα. Σε ότι μέρος θέλετε, μέχρι και μέσα στα ντουλάπια με τα ρούχα, που δεν τα είχαν πειράξει οι διαρήκτες, και συνέχεια λέγοντας "εσείς μας φωνάξατε, πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας". Αν δεν είναι αυτό εκδικητικότητα, τότε τι είναι;

Δυστυχώς ζούμε σε μια γειτονιά που μας θεωρούν ότι είμαστε υπάνθρωποι. Δεν έρω αν αυτά ισχύουν κι αλλού, αλλά στο κέντρο, η κατάσταση είναι χάλια. Ποιά Αστυνομία λοιπόν; Ας την καταργήσουμε ρε παιδιά. Για μερικούς από εμάς δεν προσφέρει τίποτε και ας πληρώνουμε σαν βλάκες.

5 σχόλια:

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Μένω στο κέντρο και καταλαβαίνω απόλυτα τί λες.
Να προσθέσω μερικά ακόμη περιστατικά σε αυτά που ήδη κατέγραψες; Ευχαριστώ!

1. Φίλη μου βγαίνει ραντεβού με αστυνομικό του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα ο οποίος εννοείται πως εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας. Ο τύπος επί δύο ώρες της έλεγε πως οι αστυνομικοί είναι φτερωτοί άγγελοι που προστατεύουν την κοινωνία και γενικώς είχε ένα μάτι τρελλό. Η φίλη μου φοβήθηκε και ζήτησε να φύγουν και να πάει σπίτι της χωρίς να τη συνοδεύσει. Εκείνος θύμωσε και την πλάκωσε στο ξύλο. Χτυπημένη η κοπέλα πήγε στο ίδιο το ΑΤ να τον καταγγείλει και οι μπάτσοι την ειρωνεύονταν!
2. Τύπος μου χιμάει μες στη μέση του δρόμου και προσπαθεί να με μπάσει μες στην πολυκατοικία που μένω για να με ληστέψει/βιάσει/δεν ξέρω τί. Του έριξα μια τακουνιά στο πόδι, άρχισα να τσιρίζω και από τον πόνο και τα ουρλιαχτά έφυγε αφήνοντας τεράστιες δαχτυλιές στην πόρτα της πολυκατοικίας. Παίρνω τηλ. την αστυνομία να πάρει αποτυπώματα και η απάντηση ήταν "δεν μπορούμε να πάρουμε αποτυπώματα από όλη την πολυκατοικία". Δεν ήρθαν ποτε.

Άσε άμα αρχίσω γι αυτούς δεν σταματάω.......

DPurpler είπε...

Ασε μην αρχίζεις, γιατί μετά θα ξαναρχίσω κι εγώ...
:)

Φίλο μου ας πούμε τον βαρέσανε οι περίοικοι "φύλακες" στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα γιατί φωτογράφιζε την κατάσταση με τα σκουπίδια μέσα στην παιδική χαρά. Έτρεξε σε κάτι αστυνομικούς οι οποίοι τον πήγανε "για την προστασία του" στο τμήμα α. Παντελεήμονα και μετά με περιπολικό στο ΑΤ Κυψέλης. Τον αφήσανε 11 το βράδυ. Τώρα το ψάχνει με εισαγγελέα. Αλλά... μάλλον τίποτε δεν θα πετύχει

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Μάλλον τίποτα ή το απόλυτο τίποτα θες να πεις; :p
Πάντως ίσως να είναι και θέμα περιοχής. Δεν νομίζω ο ίδιος μπάτσος να φέρεται έτσι και στους αφαν κατέ της Φιλοθέης.....

Prokopis Doukas είπε...

Άλλωστε, το είπε και ο ίδιος ο Χρυσοχοίδης: "Για τους περισσότερους, ισχύει το "κοιτάμε πώς θα περάσει η μέρα"...

DPurpler είπε...

Κίρκη, σίγουρα δεν ισχύει. Από όσους φίλους/γνωστούςέχω συζήτήσει το θέμα, οι περισσότεροι δεν με πιστεύουν! Άρα, ποτέ δεν έχουν αντιμετωπίσει τετοιου είδους συμπεριφορά. Και αφού πειστούν, μετά λένε: Ε, είναι γειτονιά αυτή που μένεις; Δηλαδή να αφήσουμε τις γειτονιές μας να γίνουν γκέτο;

Προκόπη, το θέμα είναι νομίζω, μετά την διαπίστωση του Υπουργού, να δούμε τι θα κάνει κιόλας. Προσωπικά, δεν θέλω να τους αφήσει σε χλωρό κλαρί. Σε καλό μας και σε καλό τους (τελικά) θα βγει.

Δείτε κι αυτό, είναι ακόμα καλύτερο:

http://dpurpler2.blogspot.com/2009/01/blog-post_08.html

Related Posts with Thumbnails