Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

"Έρχονται" στα λόγια μου

Από το σημερινό ΒΗΜΑ:

Από τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού για το 2010 προκύπτει ότι το κράτος απασχολεί 512.000 μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους και αποδίδει συντάξεις σε άλλους 403.000.

Με άλλα λόγια 915.000 έλληνες πολίτες, σχεδόν το ένα τέταρτο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας, αμείβεται από τον δημόσιο κορβανά.

Τα σχόλια προφανώς περιττεύουν...

Από το άρθρο του Παπαχρήστου στα σημερινά ΝΕΑ:

... Προχτές ανακοινώθηκε ότι για όλο το 2010 παγώνουν οι προσλήψεις. Συγγνώμη, αλλά γιατί μόνο το 2010; Να απαγορευτούν και το ΄11 και το ΄12, και το ΄13. Όταν υπάρχουν τόσες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που μένουν αναξιοποίητοι (είδατε τι κομψά το είπα αυτό που έχω στο μυαλό μου για ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους;) τι χρειάζονται οι προσλήψεις. Ανακατανομή χρειάζεται. Κι αυτό να γίνει!
...


Κατ΄αρχήν, ευχάριστη έκπληξη η θέση του ΔΟΛ που δεν χαρίζεται στους Δ.Υ. Και έρχονται και στα λόγια μου...

Και πάμε παρακάτω: Η θέση του βαθέως ΠΑΣΟΚ για stagiers και τους αδικημένους ΔΥ των 2000 ευρώ (που είναι πολλές φορές άλλα τόσα σε επιδόματα), όταν υπάρχουν νέοι με μπλοκάκι, με μισθούς 600 και 700 ευρώ και απλήρωτες εξοντωτικές υπερωρίες, αλλά και ακόμα περισσότερο η στάση της αριστεράς για μονιμοποίησή τους και περεταίρω "προσλήψεις", είναι πέρα για πέρα αντιλαϊκή, εκτός πραγματικότητας και στενά κομματοσυμφεροντολογική.


1 σχόλιο:

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Μόνο το 2010 παγώνουν για να βουλώσουν τα στόματα και μετά μόλις ξεχαστεί να ξεπαγώσουν!

Related Posts with Thumbnails