Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

A Day in the Life


Μέσα σε μία μόλις μέρα, από μία μόνο εφημερίδα:


1. Ασφαλιστικό

Όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού αναιρούνται μέσω του υπουργού του κ. Μαγγίνα. Την ίδια στιγμή, δικαστικοί βγαίνουν στην σύνταξη με 13 χρόνια εργασίας. Γράψτε λάθος. Αυτοί δεν εργάζονται, κάνουν «λειτούργημα».


2. Εκλογικός Νόμος

Τα έγραφα λίγο πριν τις εκλογές. Στο άρθρο για τον Λεωνίδα Κύρκο. Ο εκλογικός νόμος γίνεται πιο δυσαναλογικός, τέρμα το μπόνους της συνεργασίας κομμάτων. Χρειαζόμαστε δυνατές κυβερνήσεις για να μην παρενοχλούνται στο κλέψιμο.


3. Κάμερες

Παρότι η ανεξάρτητη (;) αρχή είχε απαγορέψει την χρήση καμερών, παρότι το συμβούλιο της επικρατείας δεν έχει ακόμα αποφανθεί για την χρήση τους, η αστυνομία χρησιμοποίησε κάμερες στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο πρόεδρος και 6 μέλη της επιτροπής παραιτήθηκαν. Και τι έγινε; Δεν κινείται φύλλο.


4. Ομόλογα – Ζορμπάς

Το πόρισμα Ζορμπά (αυτό που θα έριχνε την κυβέρνηση…) τίθεται στο αρχείο. Μία απορία. Ανεξάρτητα από το αν το πόρισμα ήταν σύννομο ή όχι, ανεξάρτητα αν έπρεπε ή όχι να δημοσιευθεί, ένα πόρισμα που για να βγει κλήθηκαν δεκάδες μάρτυρες και το συνέταξαν έγκριτοι νομικοί, δεν έχει πλέον καμία αξία; Γιατί δεν δημοσιοποιείται; Γιατί δεν χρησιμοποιείται;


5. Ζωνιανά

Πραγματικά εκπλησσόμαστε για την κατάσταση; Μόνο στα Ζωνιανά γίνονται αυτά; Καλά έλεγε ο Κρητικός στα κανάλια. Καλά, οι φούντες φυτρώνουν εδώ. Τα καλάζνικοφ εδώ φυτρώνουν κι αυτά; Και οι σφαίρες; Και η κοκαΐνη, εδώ παράγεται κι αυτή; Δεν έχουν μπει από λιμάνια, από αεροδρόμια, δεν έχουν περάσει από τα σύνορα όλα αυτά; Που είναι ο έλεγχος της πολιτείας;


Αν σε μία μόνο μέρα, από μία και μόνο εφημερίδα, τα νέα είναι ΑΥΤΑ, θα αρχίσω να σκέφτομαι την μετανάστευση… Μέχρι τότε όμως, θα τα γράφω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails