Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008

Να πιάσουμε και την φτώχεια;

Κομισιόν: Οι μισθοί στην Ελλδα είναι οι δεύτεροι χαμηλότεροι στην ευρωζώνη!

Οι έλληνες εργαζομένοι πλήρους απασχόλησης, με εξαίρεση την Πορτογαλία, είναι οι πιο κακοπληρωμένοι στην ευρωζώνη. Λαμβάνουν το 48% των αποδοχών ενός απασχολούμενου στο Βέλγιο, το 52% του Σουηδού και μόλις το 41% των αποδοχών του Γερμανού εργαζόμενου. Στις τελευταίες θέσης της κατάταξης βρίσκονται επίσης και αμοιβές των ελλήνων εργαζομένων μερικής απασχόλησης που λαμβάνουν τις χαμηλότερες, μετά την Πορτογαλία και την Ισπανία, αμοιβές.

Το 20% των κατοίκων της Ελλάδας ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ το μήνα!

«Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία των "Κοινοτικών στατιστικών για το εισόδημα και τις συνθήκες διαβίωσης", το 20% των κατοίκων της Ελλάδας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας», ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρ. Ένωση είναι 16%. Το κατώφλι της φτώχειας για την Ελλάδα αντιστοιχεί στο ποσό των 5.650 ευρώ ετησίως ή 470 ευρώ μηνιαίως.Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής ΣΥΝ:

«Τα επίσημα στοιχεία της Κομισισιόν αναδεικνύουν την Ελλάδα σε πρωταθλητή της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων και τις κυβερνήσεις της τις πιο αδιάφορες και ανίκανες για την καταπολέμησή της. Η Ελλάδα παραμένει μακράν τελευταία στηνΕυρ. Ένωση των 27 στην καταπολέμηση της φτώχειας μέσω των κοινωνικών δαπανών. Έχει 4% περισσότερους φτωχούς από τον κοινοτικό μέσο όρο, 20% έναντι 16%. Το φαινόμενο της φτώχειας είναι πιο έντονο καθώς το μέσο εισόδημα των Ελλήνων φτωχών βρίσκεται 24% κάτω από το όριο της φτώχειας έναντι κοινοτικού μέσου όρου 22% και χτυπάει ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, οι οποίο παρουσιάζουν ποσοστό φτώχειας 28%. Αφιερώνουμε τα επίσημα αυτά στοιχεία σε όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο και πανηγυρίζουν για τα επιτεύγματά τους.»


http://www.papadimoulis.gr/fullarticle.php?id=1249

http://www.papadimoulis.gr/fullarticle.php?id=1281

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails