Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Τριμμένο κοστούμι εναντίον Cayenne

Πόλεμος με πραγματικά πυρά, δηλαδή με ευρώ...

Ανθρωποι χωρίς όνομα (η ζώσα καθαίρεση όλων εκείνων που ζουν για ένα όνομα στην κοινωνία) κι άνθρωποι χωρίς τσίπα...

Και μου μοιάζει τόσο μακρινή εκείνη η Ελλάδα του ευσυνείδητου με το τριμμένο κουστουμάκι, που στην καρδιά του δεν είχε πάρεξ καθήκον και τάξιμο.

Τώρα πρέπει να ντρέπομαι, λέει, που νοσταλγώ εκείνους τους αφοσιωμένους, να νοιώθω ντεμοντέ και πασέ, πλην όμως όχι. Με τα λεφτά εκείνου που κακοπληρώνεται και φορολογείται σαν σκύλος, σχηματίζονται τα τούβλα των ευρώ, που χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους τα λαμόγια και οι Ρομπέν των Καγιέν.

Τα λεφτά των ανθρώπων της εργασίας ξαφρίζονται για να πουλάνε μούρη οι επιχορηγούντες, για να παίρνουν μίζες οι κουμπάροι, για να θησαυρίζουν τα πάσης φύσεως πουλητάρια.

Με τα λεφτά (που παρ' ότι τα παράγει δεν θα καρπωθεί ποτέ ούτε μικρό τους μέρος) του επιστήμονα των 700 ευρώ κάνουν παιγνίδι τα λαμόγια των ΜΜΕ και οι σμπίροι του κράτους.

Οσο για τα κοινοβουλευτικά κόμματα (πλην των δύο κομμάτων της Αριστεράς) υπονομεύουν τον κοινοβουλευτισμό συστηματικά. Εχουν εναποθέσει την τήρηση του Συντάγματος στο... φιλότιμο των... ανεξάρτητων αρχών. Μεγάλη εφεύρεση...


ΣΤΑΘΗΣ Σ. 16.Ι.2008 stathis@enet.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/01/2008

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=58841232


Α
πό την σημερινή ελευθεροτυπία, το σχόλιο του Στάθη.

Δίκιο έχει, αλλά και τα κόμματα της αριστεράς τι κάνουν; Πάλι κοντόφθαλμα βλέπουν, προσπαθωντας απλά να μεγαλώσουν το ποσοστάκι τους κάνοντας μεν σκληρή κριτική αλλά χωρίς δε να προτείνουν μία ολοκληρωμένη και εφαρμόσιμη πρόταση... Κοιτούν το δικό τους συμφέρον και όχι το πραγματικό συμφέρον του λαού. Με την στενή έννοια του κόματος ίσως και να έχουν δίκιο.

Με την ευρεία έννοια όμως της πολιτικής, (στην υπηρεσία των συμφερόντων του λαού), και με δεδομένη την παρούσα κατάσταση, έχουν πασιφανώς και τραγικά άδικο.

Νομίζουν ότι ο λαός δεν το καταλαβαίνει αυτό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails