Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

4η εβδομάδα - Το χάλι και η κατάντια συνεχίζονται!

(το παρόν πήγε σαν email στην Δημοτική παράταξη "Ανοιχτή Πόλη" και στον Κ. Σκανδαλίδη - Για να δούμε αν θα γίνει κάτι...)

Update: Ο Δήμος Αθηναίων ζητά την γνώμη μας για τα επερχόμενα προγράμματα:
http://www.cityofathens.gr/...peite-mas-ti-gnomi-sas
Όποιος θέλει ας την πεί...

Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
συνεχίζω την δημοσίευση φωτογραφιών από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών περιμένοντας να δω αν και πότε κάποιος θα φιλοτιμηθεί για την δραματική κατάσταση ρύπανσης που αντιμετωπίζουμε κάθε Σαββατοκύριακο.

Είναι καλοκαίρι, η θερμοκρασία εδώ στο κέντρο της πόλης αγγίζει και ξεπερνά τους 40 βαθμούς ωστόσο κανείς αρμόδιος δεν νοιάζεται για την υγεία μας και για την καθαριότητα της γειτονιάς μας.

Για όσους μας διαβάζουν για πρώτη φορά:
Εδώ και δεκαετίες, στην περιοχή μας γίνεται Λαϊκή αγορά κάθε Σάββατο. Δεν περιορίζεται όμως μόνο στον θεσμοθετημένο για αυτόν τον σκοπό χώρο αλλά επεκτείνεται παρανόμως και χωρίς κανέναν έλεγχο σε όλη την περιοχή.

Επειδή ακολουθεί Σαββατοκύριακο, και επειδή στα σημεία που παραθέτω τις φωτογραφίες δεν θα έπρεπε να υπήρχε κανονικά λαϊκή, η όποια αστυνόμευση και καθαριότητα γίνεται γρήγορα- γρήγορα, μόνο στον νόμιμο δρόμο και όλη η υπόλοιπη γειτονιά αφήνεται στην τύχη της, στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους αναγνώστες, ότι αυτή η κατάσταση δεν έτυχε να υπάρξει μία μόνο μέρα. ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, χειμώνα καλοκαίρι, αντιμετωπίζυμε αυτή την κατάσταση. Για του λόγου το αληθές, να η κατάσταση τα 3 αμέσως προηγούμενα Σαββατοκύριακα:

Μία εβδομάδα πρίν,
Δύο εβδομάδες πριν,
Τρείς εβδομάδες πριν.

Ζητάμε, όπως έχουμε δικαίωμα, την εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων και την διασφάληση της υγείας μας. Ζητάμε να μην επιτρέπεται η πώληση προιόντων παρά μόνο στον χώρο που έχει οριστεί για αυτόν τον σκοπό. Ζητάμε μία στοιχειώδη καθαριότητα. Είμαστε παράλογοι;

Αυτή η κατάσταση που βλέπετε είναι λογική;

Οδός Μιχαήλ Βόδα, τσέρκια από τα καφάσια των "παραγωγών" μας.

Αναψυκτικά, καφέδες και νερά. Λογικό. Τόσες ώρες στον ήλιο διψάνε. Γιατί δεν ανοίγουν τον κάδο να το πετάξουν μέσα; Και αν υποθέσουμε ότι είναι φτωχοί, παράνομοι, αμόρφωτοι, γιατί δεν τους ελέγχει κανείς; Αυτοί, ας βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί. Και εμείς, οι κάτοικοι, τι φταίμε; Είμαστε μήπως ρατσιστές που διαμαρτυρόμαστε, εμείς οι "προνομιούχοι" κάτοικοι του κέντρου και του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Αττικής;

Κοντινό...


Σάββατο είναι, την επομένη δεν υπάρχει πουθενά λαϊκή ή παζάρι, ότι περισεύει, αφήνεται στον δρόμο να το μυρίζουμε όλη την εβδομάδα!




Παρασίου και Μιχαήλ Βόδα. Τι να σχολιάσουμε εδώ; Αφού τους αφήνουν καλά κάνουν! Εμείς και πάλι ρωτάμε, ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ; ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ για αυτή την κατάσταση;

Και να ήταν μόνο η λαϊκή! Η γειτονιά μας έχει αφθεί στην τύχη της! Σε απόσταση 100 μέτρων, πάνω στην οδό Παρασίου κοιτάξτε κατάσταση!










Και στην οδό Μιχαήλ Βόδα, σε ακτίνα 50 μέτρων από τις αρχικές φωτό, το χάλι μας:




Και αν αναρωτιέστε τι απέγινε με την οδό Σεβαλιέ, αν έχει καθαρίσει μετά από μία εβδομάδα ιδού η σημερινή κατάστασή της:
Τι περιμένατε δηλαδή; Να έχει καθαρίσει;

Θα συνεχίσουμε!

1 σχόλιο:

Αntidrasex είπε...

Το κακό με τις κάποτε λατρεμένες από εμένα λαϊκές έχει παραγίνει. Στην νέα μου γειτονιά (Ακ.Πλάτωνος) δεν έχουμε αυτό το χάλι μετά (ή δεν το έχω αντιληφθεί τουλάχιστον) αλλά έχουμε το χάλι των "παραλαϊκών" σε όλα τα κάθετα δρομάκια.
ΥΓ. δεν έχω ξεχάσει το ότι "χρωστάω" μια "απάντηση" στο θέμα ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα, αλλά δεν έχω αρκετό χρόνο αυτές τις μέρες για εμπεριστατωμένο γράψιμο.

Related Posts with Thumbnails