Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Κακλαμάνηηηηηηη! Δημαρχάρααααα μου!

Κάθε Σάββατο στην γειτονιά μου έχει λαϊκή αγορά.

Δεν θα μπω στην σκοπιμότητα ύπαρξης τέτοιων "θεσμών" σε μία σύγχρονη πόλη, απλά θα πω ότι σε γενικές γραμμές τα προιόντα που πωλούνται δεν είναι φθηνά, δεν είναι καλής ποιότητας και οι πωλητές των δεν είναι παραγωγοί όπως θα έπρεπε.
Η όλη φάση με την λαϊκή έχει καταντήσει ένα τεράστιο παραμύθι.

Αλλά το μέγα πρόβλημα είναι άλλο. Στην γειτονιά μου, ταυτόχρονα με την νόμιμη λαϊκή διεξάγονται άλλες δύο παρα-λαϊκές στον απο πάνω και τον απο κάτω παράλληλο δρόμο. (Και αυτό αποτελεί εδώ και καιρό ένα από τα 50 πράγματα που με νευριάζουν). Κι ενώ στην κανονική λαϊκή υπάρχουν κάποιες ας τις πούμε υποδομές και μία καθαριότητα μετά την λήξη ( η οποία κρατάει μέχρι τις 6 το απόγευμα πράγμα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κανονικά - 2μμ λένε οι διατάξεις), στις παρα-λαϊκές δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, καμία καθαριότητα, καμία τάξη με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα καθαριότητας και υγιεινής.

Ποιός θα μας προστατέψει από αυτή την ασυδοσία; Η δημοτική αστυνομία και όλες οι "αρχές" φυλάσουν κι ελέγχουν μόνο την κανονική λαϊκή (κι αυτό μέχρι τις 12:00 γιατί μετά σχολάνε - Σάββατο γαρ). Η μία εκ των δύο παραλαϊκών γίνεται ΜΠΡΟΣΤΑ στο Αστυνομικό τμήμα. Οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω, απέχουν 50 μέτρα από το τμήμα, ωστόσο όπως μπορείτε να δείτε έλεγχος δεν υπάρχει.

Όλες οι φωτό που ακολουθούν έχουν τραβηχθεί Κυριακή μεσημέρι και καλύπτουν απόσταση ΜΙΣΟΥ οικοδομικού τετραγώνου... Αυτά τα σκουπίδια εμείς θα τα ανεχόμαστε και θα τα μυρίζουμε για μία εβδομάδα. Ποιός είναι ο υπεύθυνος τελικά για αυτό το χάλι; Ποιός πρέπει να τιμωρηθεί; Αξιώνω σαν πολίτης την παραδειγματική τιμωρία του! Αυτές οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές.

Είναι γελοίο να γίνονται συζητήσεις στο wikipolitics για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και την κατάντια της περιοχής και ένα χιλιόμετρο μακριά να υπάρχει αυτό το χάλι, όταν εδώ υπάρχουν διαμερίσματα που ζούνε οικογένοιες και όχι γραφεία και αποθήκες, υπάρχουν σχολεία και παιδιά που παίζουν και όχι ναρκομανείς και τελικά μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν μια γειτονιά υγιής και ακμάζουσα - στα πλαίσια βέβαια της εγγύτητάς της στο κέντρο.

Η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων, καθιστά όλους τους υπεύθυνους ανεύθυνους. Μερικούς μήνες πριν μας έβαλαν πεζοδρόμια για τους τυφλούς και νέα άσφαλτο. Τι να το κάνουμε αυτό, όταν η περιοχή βρωμάει και ζέχνει ΚΑΘΕ εβδομάδα μετά την λαϊκή;

Παρακαλώ δείτε και κρίνετε:



24 ώρες μετά την λήξη της λαϊκής, καφάσια, χαρτόκουτα και ζαρζαβατικά που σαπίζουν στον ήλιο.


Μελιτζάνες!



Και πατημένες ντομάτες...



Όλη η περιοχή έχει πατημένα, σαπίζοντα ζαρζαβατικά... τα οποία θα ανεχόμαστε για όλη την εβδομάδα... και οπτικά και με την όσφρησή μας...


Παρασίου και Μιχαήλ Βόδα. Δείτε χάλι...


Δεν υπερβάλλω όταν λέω ΟΛΗ η περιοχή βρωμάει... Εδω κανονικά ΔΕΝ έπρεπε ΚΑΝ να γίνεται λαϊκή...



Δεν πάει άλλο βρε παιδιά... Δεν χωράει άλλα σκουπίδια ανεξέλεγκτα η περιοχή! Τα χαρτόκουτα είναι συσκευασίες φρούτων... Αυτοί τουλάχιστον τα έφεραν μέχρι τον κάδο... αλλά είναι ΜΠΛΕ κάδος!


Μπλέ κάδος ανακύκλωσης για χαρτόκουτα με... οργανικό περιεχόμενο!


Από άλλη οπτική γωνία, η κατάσταση... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να το αγνοήσεις αν θες να λέγεσαι πολιτισμένο ον.


Κι άλλες συσκευασίες φρούτων, αλλά και τα... αναψυκτικά των "παραγωγών" μας... Φυσικά ΚΑΤΩ και όχι ΜΕΣΑ στον κάδο. Ποιός να τους ελέγξει;


Κατά τα άλλα έχουμε πεζοδρόμια για τυφλούς. Μηχανές και από τις δύο πλευρές, σκουπίδια και καρέκλες μπροστά! Και ΟΧΙ, δεν σβήνω τα νούμερα των πινακίδων!

Λαϊκή τέλος. Πάμε μια βόλτα λίγο παρακάτω...

Οι οδοκαθαριστές, είδος υπό εξαφάνιση. Κοιτάξτε πεζοδρόμιο! Μπροστά στην βιτρίνα της κυριλέ μπουτίκ με τα μοντελάκια του καλοκαιριού...


Λίγο παρακάτω, άλλος κάδος που κοντεύει να βγει στον δρόμο...

Και παλέτες και καφάσια. Εκεί βόλευε τον μαγαζάτορα να τα αφήσει για το Σαββατοκύριακο. Δεν μένει όμως αυτός εδώ στην γειτονιά μας...

Κι άλλες παλέτες, και λοιπά σκουπίδια σε ένα γιαπί. Αυτό είναι εστία μόλυνσης ή όχι;

Κοντινό πλάνο σε έναν τυχαίο κάδο. Έχουμε όπως μπορείτε να δείτε, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ υπηρεσίες καθαριότητας!


Οδός Παρασίου, δεν έτυχε, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ! Καθαρίζει ΜΟΝΟ σε βροχή. Δημοτικά τέλη γιατί πληρώνω εγώ;

Όχι, δεν έχουμε απεργία. Έτσι είναι πάντα. Για τον κάδο της ανακύκλωσης δεν σχολιάζω... Αλλά όταν γεμίσει ο κανονικός και δεν τον αδειάζουν, τι να κάνεις; Να τα σκορπίσεις τα σκουπίδια στον δρόμο;



Κουράστηκες; Ο δήμος Αθηναίων και κάποιος συμπολίτης μας φροντίζει για αυτό. Καναπές στον δρόμο...

Λοιπόν αυτή είναι η γειτονιά μου, αυτά είναι τα κόλπα τα δικά μου.

Άγιος Παντελεήμονας Αχαρνών, 50 μέτρα από το Αστυνομικό τμήμα, εντελώς Κέντρο Αθήνας. Ευρωπαική Ένωση, Ελλάδα, 2008.

4 σχόλια:

iwr είπε...

πεσ μου τωρα εμενα ..τι σχολιο να κανω ? αι σιχτιρ !!!!!

DPurpler είπε...

Να κάνεις σχόλιο, να κάνουμε όλοι μας, να φωνάξουμε, να διαμαρτυρηθούμε, μήπως και αρχίσει κάτι να αλλάζει σε αυτή την χώρα!

loco είπε...

το να προσθέσω το σχόλιο λέγοντας "να τους ρίξεις καμιά σάπια ντομάτα" στην δημοτική αρχή (που έχει τα πιο ακριβά δημοτικά τέλη, εάν δεν γουστάρεις μην τα πληρώνεις, αλλά θα σου κοπεί και το ρεύμα), θα θεωρηθώ εριστικός?

Ανώνυμος είπε...

Αυτά δεν είναι τίποτα! Σας προσκαλώ-προκαλώ όσους από σας ενδιαφέρεστε να περάσετε μια βόλτα το Σάββατο από τον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Νικόλαο και ιδιαίτερα στην κάθετη της Μιχαήλ Βόδα, οδό Λάρνακος και στην παράλληλη με τις γραμμές του ηλεκρικού, Λ.Ιωνίας, όπου είναι γεμάτο από γύφτους ως επί το πλείστον οι οποίοι πουλάνε πράγματα που έχουν συγκεντρωθεί από τους κάδους και την χωματερή. Στις 18 Μαίου 2009 μπορούσες να ενδεικτικά μπορούσες να αγοράσεις από καθαρά μέχρι σκισμένα και λερωμένα ρούχα, παλιό πλυντήριο, πεταμένη φριτέζα, τηλεοράσεις, χύμα μισοκατεστραμένα CD κι ότι άλλο απίθανο μπορείτε να φανταστείτε. Από τα οποία στο φεύγα παρατάνε τα πιο κατεστραμμένα. Το χειρότερο είναι πως επειδή δεν έχουν από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα που να κατουρήσουν, οι άντρες κάνουν την ανάγκη τους όπου βρουν γωνία, ενώ οι γυναίκες τους κατουράνε μπροστά στον κόσμο ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Related Posts with Thumbnails