Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Για τον Αλέξανδρο

Είσαι ώριμος άντρας, εκπρωσωπείς την εξουσία, έχεις υποτίθεται εκπαιδευτεί και υπηρετείς σε μία περιοχή και σε μία πόλη που οι μολότοφ και πόσο μάλλον οι πέτρες και τα μπουκάλια δεν θα έπρεπε να σε φοβίζουν.

Δέχεσαι μία ενόχληση, φεύγεις και αργότερα, αφού ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου επιστρέφεις και πυροβολείς στο στήθος ένα δεκαεξάχρονο παιδί.

Αυτό, κατ' εμέ είναι έγκλημα εκ προμελέτης και εν ψυχρώ.

Δεν μπορώ να χάψω την δικαιολογία που ακούμε κάθε φορά "η σφαίρα εξοστρακίστηκε¨. Όταν μία σφαίρα εξοστρακίζεται, είναι απίθανο να πάει και να σφηνωθεί στο στήθος ή στο κεφάλι κάποιου ανθρώπου. Δεν είναι αδύνατο, είναι απίθανο. Αλλά κάθε φορά ακούμε την ίδια δικαιολογία.

Τώρα, πάνω στην ένταση ακούμε για παραδειγματικές τιμωρίες. Αλλά κύριοι της εξουσίας, τι κάνατε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν; Για τον φόνο του επίσης 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά η ποινή ήταν διόμυσι χρόνια. Για την υπόθεση της ζαρτινιέρας, που θα μπορούσε να έχει την ίδια τραγική κατάληξη, οι ποινές ήταν ακόμα μικρότερες, αργία και χρηματικά πρόστιμα.

Το να επικαλείστε την ίδια "παραδειγματική τιμωρία" πέραν των άλλων, υποτιμά την νοημοσύνη μας.

Πότε η Αστυνομία που "υπηρετεί" τον πολίτη, εξέφρασε πραγματικά την θέληση του λαού;

Από τα μπλόκα των εθνικών οδών σε εντελώς άσχετα σημεία, από τις προστιμοεισπρακτικές επιδρομές, από τα ντου για την "προστασία" που πουλάνε στα μαγαζιά, από την συμπεριφορά στους μετανάστες, από την προφύλαξη των περιφραγμένων δασών από την Εκκλησία, από το ξύλο και τα ΜΑΤ στους κατοίκους της Λευκίμμης, από την εξοργιστική ανικανότητα συντονισμού στις περσινές φωτιές στην Πελοπόνησο, από την αστυνόμευση που γίνεται στις λαϊκές αγορές, από το ξύλο στους συνταξιούχους και τους μαθητές, από την προστασία που προσφέρετε στους χρυσαυγίτες;

Σε κάθε περίπτωση που σας συναντάμε μας προκαλείτε απέχθεια και φόβο για το που μπορεί να φτάσει η ανικανότητά και η πόρωσή σας.

Είστε εγκληματίες. Είστε κουτσαβάκηδες. Τα βάζετε με παιδιά και αδύναμους και κάνετε πλάτες στους ισχυρούς. Ακριβώς όπως οι προδότες στην κατοχή, ακριβώς όπως οι χαφιέδες στον εμφύλιο. Ποτέ δεν βοηθήσατε αυτή την χώρα να πάει μπροστά.

Αυτό που λέγεται για "μεμονωμένα περιστατικά" και για "μικρές μειοψηφίες επίορκων" είναι παπαρόλες για τα κλασσικά ΜΜΕ. Όποιος έχει ζήσει λίγο την ζωή, ξέρει το πραγματικό σας πρόσωπο.

Εκ των αποτελεσμάτων, είστε ανίκανοι. Και η κάθαρση δεν μπορεί να έρθει από μέσα. Θα έρθει από τον λαό.

Κάποια στιγμή...

Μακάρι σύντομα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αστυνομία δεν πυροβολεί ΠΟΤΕ στην ευθεία.

Πάντα πάνω ή κάτω.

Και ΠΑΝΤΑ η σφαίρα χτυπάει στο ψαχνό.

Μήπως θα πρέπει να τους εκπαιδεύουν να σημαδεύουν στο κεφάλι μήπως έτσι την γλυτώνουν τα θύματα?

Related Posts with Thumbnails