Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Απελπισία και πίκρα

Ξέρετε ποιό είναι το χειρότερο με το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Ότι ενώ πίστευα ότι θα ήθελα να γράψω πράγματα, (μετά από τις προβλέψεις μου που επιβεβαιώθηκαν), τελικά, διαβάζοντας τις αναλύσεις της ήττας από την "πλειοψηφία", σκέφτομαι: "Άστους να κάνουν ότι θέλουν... Είναι αδιόρθωτοι."

Οι προβλέψεις μου (την εποχή του 18%...)
Τι (νομίζω εγώ) ότι ήθελε ο κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ
Σε αυτή την συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνθηκε την ανάγκη να "διαμαρτυρηθεί" (αλλά κι εδώ δείτε πως, θα μπορούσε να αντιδράσει ένας κάτοικος της περιοχής που βλέπει συριζίτες χέρι χέρι με τους αντιεξουσιαστές ενάντια στην Χρυσή Αυγή) να υπερασπίζονται το παράλογο!
Και τελικά, η άνοδος των οικολόγων ήταν σχεδόν μοναδική λύση και αναμενόμενη... Μακάρι να μην καβαλήσουν το καλάμι κι αυτοί.


ΚΑι κάτι για το μεταναστευτικό:

Οι μετανάστες δεν έχουν δικαιώματα, δεν έχουν και υποχρεώσεις.
Οι Έλληνες πολίτες έχουν υποχρεώσεις, αλλά ΔΕΝ έχουν δικαιώματα.

Αυτή είναι η αλήθεια. Που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί δίπλα στους κατοίκους για αυτό αλλά και όλα τα άλλα προβλήματα που έχει η περιοχή; Χωρίς φωνές και πανό και διάθεση για ξυλίκι, με τους χρυσαυγίτες, αλλά με προτάσεις και λύσεις!

Αλλά βλέπουν το δικό μας πρόβλημα, μόνο ως επικοινωνιακό παιγχνίδι ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ οι ηλίθιοι! ότι θα κερδίσουν ψήφους με αυτή της αλλοπρόσαλη δράση και στάση!

10 πόστ πέρυσι για την καθαριότητα έκανα, δείτε τις φωτό για να καταλάβετε. 10 και 15 μετανάστες σε μία γκαρσονιέρα και δίπλα οικογένεια ελλήνων φτωχή που δεν μπορεί να μετακομίσει. Και πάνω που πάει να γίνει κάποιο κίνημα, για να βοηθηθούν και οι έλληνες, και οι μετανάστες, έρχεται ο Συριζα και παίρνει μόνο το μέρος των μεταναστών. Είναι σαν να λέει στο ακροατήριό του (τον φτωχό και αδύναμο) ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμμία ελπίδα.
Ή κάθισε κανείς να εξηγησει στην γριούλα γιατί ξαφνικά δεν μπορεί να βρεί παγκάκι στην πλατεία να καθίσει;

Ξέρετε πόσο πήρε ο ΛΑΟΣ στα τριγύρω εκλογικά τμήματα; 10-12-14%.
Δια χειρος ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε την πραγματικότητα ρε μαλάκες. Δεν είναι όλα ιδεαλισμός του πούτσου. Κοιτάξτε τους πραγματικά αδύναμους. Έχουν προβλήματα κι εσείς τους πατάτε στο κεφάλι με τις ακραίες θέσεις! Τι πετύχατε δηλαδή; Όσο φασίστες και ακραίοι είναι οι χρυσαυγίτες άλλο τόσο είστε κι εσείς με την ταμπέλα αριστερά. Αυτή είναι η αριστερά;
Στάλιν από την μία, χαζομάρα και ακρότητες από την άλλη;

Αυτό καταφέρατε! Να λέμε στην ίδια πρόταση οι φασίστες και οι συριζίτες και να συγκρίνουμε! Τεράστια επιτυχία!

Γιατί τόσο πίκρα; Γιατί μένω στον άγιο παντελεήμονα και κάθε μέρα γίνεται της πουτάνας γαμώ το κέρατό σας!

Αριστερά... Σε 20 χρόνια πάλι...

Και τώρα τι; ΛΑΟΣ και ΝΔ; Γαμώ!

6 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Μα τι λες ρε συ για υποχρεώσεις και δικαιώματα?
Ολοι πάνω από όλα είναι άνθρωποι.
Οκ, μπορεί να έχουν γίνει κάποιες προσεγγίσεις λάθος.
Αλλά τι πάει να πει αυτό?
Για την γιαγιά που δεν βρίσκει παγκάκι να καθήσει τι εννοείς? Οτι κάθονται οι μετανάστες και δεν μπορεί η γιαγιά? Δλδ οι μετανάστες δεν πρέπει να κάθονται στα παγκάκια?
Εξήγησε μου μην έχω καταλάβει λάθος.
Όσο για την βρώμα μετά τη λαϊκή που δημοσίευες και μπράβο σου. Οι μετανάστες φταίνε και για αυτό?

DPurpler είπε...

Καλώς τον.

Ακόμα και χθές ήρθαν οι αντιφα στην περιοχή να το παίξουν μάγκες. Και ι χρυσαυγίτες έρχονται καθημερινά να ελέγχουν το λουκέτο στην παιδική χαρά αν είναι στην θέση του.

Το σκηνικό με τον πατέρα που πήγε κι έσπασε το λουκέτο ήταν στημένο. Ξέρεις εσύ πολλούς πατεράδες μαζί με το τετράχρονο παιδί τους να κάνουν τσαμπουκάδες;

Η ερώτησή μου ΄σχετικά με την γιαγιά ήταν: Της εξήγησε κανείς ΓΙΑΤΙ δεν μπορεί να καθήσει; Γιατί υπάρχει αυτός ο υπερπληθυσμός στην περιοχή; Την βοήθησε να δωθεί μία λύση, στην ξαθαριότητα, στις περιπολίες, στην εγκατάλειψη; Γιατί έρχονται μόνο για ξύλο και δεν έρχονται να βοηθήσουν και να προτείνουν πράγματα;

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην γειτονιά μας ήταν απαράδεκτη. Πίσω από την ιδεοληψία των δικαιωμάτων και της συμπάθειας των μεταναστών κουκούλωνε και πέρναγε σε δεύτερο πλάνο όλες τις άλλες ανάγκες των κατοίκων. Δεν μπορείς να λές "ανεχτείτε και αγαπήστε τους μετανάστες" έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα αν πριν δεν έχεις φροντίσει να λύσεις τα προβλήματα του υπερπληθυσμού, της εγκληματικότητας, της καθαριότητας και της εγκατάλειψης.

Δεν μπορεί να μην έχεις θέση για τον άριθμό των μεταναστών που μπορεί να αποροφήσει κάθε περιοχή. Βλέπουμε ξαθημερινά που οδηγεί αυτή η πολιτική. Θα δημιουργήσουμε γκέτο. Ήδη έχουν δημιουργηθεί σε άλλες περιοχές. Οι επόμενοι είμαστε εμείς. Με την άνοδο του ΛΑΟΣ τώρα, έρχονται οι φασίστες νομιμοποιημένοι πλέον και κάνουν τσαμουκάδες στους ξένους. Πέταξαν μολότοφ σε αυτοσχέδιο τζαμί. Θα αντιδράσουν και οι ξένοι. Αλλά όχι στους φασίστες, στην γριούλα στο παγκάκι και στον πιτσιρικά που θα πηγαίνει στο σχολείο.

Αυτά που έγραφα δηλαδή ότι 2 γαίδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα και θα την πατήσει τελικά ο ζχυρώνας, όχι οι γάιδαροι.

Εντάξει οι μετανάστες, έχουν δικαιώματα και είναι σεβαστά. Οι κάτοικοι δεν έχουν κανένα. Ποιός θα τους κοιτάξει αυτούς που τους άφησαν να ζούν στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή; Ποιός από την αριστερά θα τους μιλήσει για αυτά;
Και πάει ο κάθε κάτοικος να πει μιά κουβέντα και κατηγορείται άμεσα για φασίστας και ανάλογα τρώει και καμμιά ψιλή και χαρακτηρίζεται μετά και φασίστας.

Αντί δηλαδή να τον βοηθήσουμε, τον κοπανάμε κι από πάνω.

Η αντιδράσεις ήταν και συνεχίζουν να είναι ιδεοληπτικά μονόπαντες. Καμμάι λέξη για τα προβλήματα της περιοχής, συνεχώς λογίδρια και αντιδράσεις στην "ξενοφοβία". Έ, όχι λοιπόν. Οι κάτοικοι στην πραγματικότητα είναι πολύ ανεκτικοί και στις εξουσίες και στους μετανάστες. Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά έχουν όλα αφεθεί στην τύχη τους και από τις εξουσίες, και από τους κινηματίες του σύριζα και τους λοιπούς.

Δεν ενδιαφέρονται για το είναι, αλλά για το φαίνεσθαι.

DPurpler είπε...

Λες κι εσύ, ότι μπορεί να έχουν γίνει κάποιες προσεγγίσεις λάθος.

Κατά την γνώμη σου, ποιές είναι αυτές οι προσεγγίσεις που είναι λάθος;

Οι Έλληνες φεύγουν από την περιοχή και πουλάνε όσο όσο τα διαμερίσματα επειδή είναι όλοι ρατσιστές;

Και τα έχω πάρει στο κρανίο, και επειδή μένω στην περιοχή από τότε που γεννήθηκα, αλλά και επειδή είχα μία συμπάθεια στον χώρο. Αλλά δεν είναι λύσεις, δεν είναι πρακτικές, δεν είναι ιεράρχιση θεμάτων αυτή.

Να μην αρχίσω τώρα για τον Ασωπό να λέω, δεν κάνει εδώ μέσα. (Από πρώτο χέρι κι αυτά τα γνωρίζω, εκεί να δείς δούλεμα που πέφτει).

Φίλε Α&Σ, τεράστια λάθη. ΚΑι ο κόσμος φυσικά, κρίνει. Δεν είναι βλάκες.

DPurpler είπε...

Δηλαδή έχουμε φτάσει ο επικοινωνιακός λόγος του Καρατζαφύρερ να είναι ο πιο σωστός. (Χωρίς να εμφανίζει την κρυφή του ατζέντα κι αυτός).

Και φάνηκε αυτό στις κάλπες φίλε. Τα υψηλότερα ποσοστά το ΛΑΟΣ τα πήρε στην περιοχή μας! Πανελλαδικά! Ήταν αναμενόμενο. Και μεγάλο μέρος της ευθύνης έχουν οι ακραίες θέσεις των αντιφά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αntidrasex είπε...

Διάβασα την απάντηση σου, έχω κάποιες διαφωνίες αλλά δεν προλαβαίνω τώρα, πρέπει να φύγω για δουλειά.
Θα τα πούμε όμως, γιατί μπορούμε να διαλεχθούμε.
(το τι λες ρε συ, μου βγήκε αυθόρμητα, γιατί ξέρω ότι δεν είσαι φασίστας).

Αntidrasex είπε...

Α, σόρρυ:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Related Posts with Thumbnails