Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Οικονομικές συμβουλές by DP

Και μετά από τον χθεσινό καταράκτη, ήρθε η ώρα της συνέχειας:

Μισθωτοί, μην πιάνεστε μαλάκες. Αποτελεί ελάχιστη προστασία έναντι της λαίλαπας που μας ετοιμάζουν πρώτον η αποφυγή και δεύτερον η αντιμαχία απέναντι στις μεθόδους τους.
Είμαστε πολλοί και όλοι μαζί ίσως έχουμε κάποια δύναμη να επηρεάσουμε τις αποφάσεις τους...

Την χαρίζουν στα λαμόγια και πάνε να τα πάρουν από εμάς ε;

ΟΚ, τώρα θα δείτε:

1. Καλώς όσοι μπορούν κατέθεσαν τις πινακίδες για τα απαράδεκτα τέλη κυκλοφορίας.
2. Φόροι στα τσιγάρα; Περιορίστε το ρε μάγκες όσο μπορείτε. Καλό θα μας κάνει. Και εγώ είμαι αρειμάνιος καπνιστής αλλά το έχω ρίξει 2-3 χρόνια τώρα στο στριφτό και απλά και μόνο επειδή στρίβω τα τσιγαράκια μου πολύ πιο λεπτά, βγάζω με 3 ευρώπουλα 2 μέρες. Απλά σκεφτείτε ότι κάθε φορά που αγοράζετε πακέτο, παραδέχεστε έμμεσα ότι εσείς φταίτε για την κρίση και πληρώνετε το τίμημα. Το δέχεστε αυτό;
3. Ποτά. Ευτυχώς υπάρχει η Κρήτη που βγάζει κάτι ρακές και κάτι τσικουδιές, μούρλια! 95 βαθμούς, νιτρογλυκερίνη σκέτη... Και ο Τύρναβος με το Τσιπουράκι του. Για κρασάκι; Στα Μεσόγεια. Στόχος είναι να μην περνάει το ποτό σας από τις διάφορες κρατικές αρχές να βάζουν πάνω ένα χαρτί (που δηλώνει τον φόρο) και αυτό το χαρτί να σας το χρεώνουν όσο γουστάρουν! Από τον παραγωγό λοιπόν!

Τα δύο παραπάνω, είναι μία απλή αντίδραση στον flat φόρο που μας επιβάλουν. Τον ίδιο φόρο ο φτωχομπινές, τον ίδιο και ο βιομήχανος. Τι λέτε ρε; Είναι αυτό δίκαιο; Για μένα τα 3 ευρώ φόρος σε ένα μπουκάλι είναι το ένα τριακοστό του μισθού μου, για τον βιομήχανο είναι το ένα εκατομυριοστό. Είναι το ίδιο;

3. Πές ότι ανεβάζουν τον ΦΠΑ. Κόβουμε την κατανάλωση. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα και αυτά με επιλογή προσφορών και των πιο φθηνών. Το σκεπτικό είναι ότι δεν πληρώνω ίσο ποσοστό φόρου εγώ και το λαμόγιο. Είναι άδικο. Πέραν του ότι είναι μία υγιής αντίδραση, η παραπάνω συμπεριφορά είναι και μία βαθύτατα οικολογική πράξη.

Στόχος είναι με όση δύναμη έχουμε, να πιέσουμε προς την λύση της φορολόγησης των πραγματικά εχόντων, και όχι από τον σωρό. Και στην περικοπή των εξόδων! Όχι σε νέους φόρους!

4. Διαμαρτυρία. Σε οτιδήποτε στραβό βλέπετε. Δεν σας εξυπηρετούν οι δημόσιοι; Είναι δημόσιοι, μην το ξεχνάτε! Υπάρχουν εκεί για εσάς, για να σας βοηθούν, όχι για να σας καταδυναστεύουν! Υπάρχει ο συνήγορος του πολίτη, υπάρχει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας διοίκησης και τους έχουμε θεσπίσει για αυτούς τους λόγους!

5. Μην ντρέπεστε να ζητήσετε απόδειξη! ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΤΗΝ. Πάτε σε 2-3-4-5 οδοντογιατρούς ας πούμε, ζητήστε εκτίμηση και ξεκαθαρίστε ότι απαιτείτε απόδειξη. Θα πετύχετε καλή τιμή, πιστέψτε με! Το ίδιο και σε ηλεκτρολόγους, το ίδιο και σε υδραυλικούς, και σε πλακάδες και σε συνεργεία και σε δικηγόρους και παντού! Μην ψαρώνετε που σας κοιτάνε επιτιμιτικά. Ζητώντας απόδειξη, τους βάζετε να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Ας είναι όσο μπλαζέ θέλουν.

Οι παραπάνω κατηγορίες επαγγελματιών (μην ακούσω για λειτουργήματα, ο τελευταίος λειτουργός πέθανε από την απελπισία του, γύρω στο '85) είναι αυτοί που σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην "πιάτσα" και μας γαμάνε με αυτές τις απαράδεκτες τιμές. Γιατί; Γιατί πάει ο μεγαλογιατρός του Κολονακίου με την Καγιέν και τις 10.000€ "ετήσιο" εισόδημα, να φάει ας πούμε, ή να πιεί έναν καφέ και ότι τιμή τους γκαβλώσει να του πούνε, θα την πληρώσει αδιαμαρτύρητα. Γιατί; Γιατί έχει ήδη πάρει την Καγιέν, έχει πάρει αλλα 2-3 αμάξια για την γυναίκα, το παιδί και τον σκύλο, έχει χτίσει και 2-3 μαιζονέτες στα καταπατημένα που έχει αποχαρακτηρίσει με τον οικοδομικό συναιτερισμό που συμμετέχει με άλλα λαμόγια, και κάπου στο βάθος του μυαλού του και επειδή ξέρει ότι είναι ΜΕΓΑ ΚΑΘΙΚΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ σκέφτεται: "Άσε, ας μην αγοράσω κι άλλα, αρκετά είναι, τα υπόλοιπα στην Ελβετία, και απλά να ζώ καλά". Και ζώντας αυτός καλά, πληρώνοντας όσα του λέει ο κάθε μαλάκας μαγαζάτορας, εστιατορας, "μέτρ", ξαπλωστριέρης της Μυκόνου, γαμάει εμάς παιδιά!

"Καλά ρε μεγάλε", θα με ρωτήσετε, "όλοι μεγαλογιατροί είναι"; Ναι ρε παιδιά, αυτό λέμε! Μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλοηλεκτρολόγοι, μεγαλοπλακαδες, εθελούσιοι του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής, λαμόγια, μέλη επιτροπών, πόσοι νομίζετε ότι είναι όλοι αυτοί; Καμμιά εκατοστή; Γελιέστε! Κοντεύουν να μας περάσουν σε αριθμό όλοι αυτοί μαζί! Δεν βλέπετε τι κυβερνήσεις βγάζουν; Με τι ποσοστά; ΌΛΟΙ ηλίθιοι νομίζετε ότι είναι; ΕΜΕΙΣ είμαστε οι ηλίθιοι, που το παίζουμε "σκεπτόμενοι". Εμείς τους πληρώνουμε μαλάκες μου, όλους αυτούς.

Για αυτό σας λέω: Κανένα έλεος! Όση δύναμη έχουμε, όσο ακόμα την έχουμε, την χρησιμοποιούμε έξυπνα! Να τους ταράξουμε στην νομιμότητα! By the book! Γιατί εσύ φίλε οδηγείς χωρίς ζώνη ασφαλείας, και σου παίρνουν έναν μισθό σε πρόστιμο. Και επειδή αισθάνεσαι φάουλ, την χαρίζεις στον επιχειρηματία τον (+)Εφραίμ που ανταλάσσει ακίνητα της πατρίδας σου, λες και είναι μαρουλόφυλλα και κυκλοφορεί με ελικόπτερο. Μαλάκα! Και μετά σου λένε "ναι, αλλά φταίμε κι εμεεεεεειιιιις, που δεν ζητάαααααααμεεεεεε αποδείιιιιιιιξεις", και το χάφτεις σαν όρνιο! Όρνιο!

Θέλει ιδέες και διαβούλευση ο ΓΑΠ; Να 2 ιδέες:

1. Μία φορά στα 5 χρόνια, και είναι γνωστό εκ των προτέρων αυτό, το κράτος να επιστρέφει όλον τον ΦΠΑ που έχουν δώσει οι πολίτες για την διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους. Όσοι επαγγελματίες έχουν πάνω από 50% διαφορά στα εισοδήματά τους αυτόν τον συγκεκριμένο χρόνο, υφίστανται λεπτομερειακό έλεγχο για την τελευταία πενταετία. Δεν θες όλον τον ΦΠΑ; Όλον τον ΦΠΑ λοιπόν, από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών.

2. Με κλήρωση, έναν μήνα κάθε χρόνο, επιστρέφεται ο ΦΠΑ για τις αγορές αυτού του μήνα, στους πολίτες. Η κλήρωση γίνεται στο τέλος του χρόνου.

Τι επιπτώσεις λέτε ότι θα έχουν αυτά τα μέτρα στην φοροδιαφυγή; (τα έχω γράψει και στην διαβούλευση αυτά, αλλά σιγά μην...)

Αντί για κάτι τέτοιο, μας βάζουν και μαζεύουμε αποδείξεις, από αυτούς βασικά που ήδη εκδίδουν (σουπερμάρκετ ας πούμε) για 2 ευρώ. Μαλάκες. Ποιον κοροϊδεύτε;

2 σχόλια:

paraxeno είπε...

την ανταλλαγή υπηρεσιών και προιόντων χωρίς χρήματα τη σκεφτήκαμε? αυτό που κανει το πελίτι και οχι μονον.... κατι ειναι κι αυτό, αν και στα αστικά κέντρα δύσκολο, μπορει να λειτουργήσει σιγά σιγά

DPurpler είπε...

Επικουρικά ναι, Παράξενο. Αλλά ως εκεί. Εντάξει, η ανταλλακτική οικονομία έχει καταργηθεί ... χιλιετίες τώρα.

Related Posts with Thumbnails