Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Άλλα 2 καλά

Ο "καιρός", εδώ, κάπως, κάτι, πάει να πει. Τα χαλάει όμως στο "ένα μεγάλο μέρος της χώρας απεργεί".

(Αλλά... πως κατάντησε έτσι η υπόλοιπη Ελευθεροτυπία; Τα μισά άρθρα που διαβάζω,  με εκνευρίζουν, τα υπόλοιπα είναι αδιάφορα...)

Αλλά ΕΔΩ, ο άνθρωπος (Δημήτρης Φύσσας) δίνει ρέστα!

Ένα μικρό απόσπασμα:


[...


Δηλαδή οι φταίχτες θ’ αρμέξουν τους μη φταίχτες.


Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (μαζί με τους φτωχούς μετανάστες και τις ανύπαντρες μανάδες) είναι οι αληθινοί προλετάριοι σ’ αυτή τη χώρα. Αντίθετα με κάτι άλλους, είναι αληθινοί εργαζόμενοι (όπως άλλωστε και οι αυτοαπασχολούμενοι) και όχι εικονική πραγματικότητα. Δεν προκαλούν ποτέ την κοινωνία, γιατί δουλεύουν.


Δουλεύουν.


Βρίσκονται στα γραφεία, στα μαγαζιά, στα εργοτάξια, στη λάντζα, στα σχολεία, στα εργοστάσια, στις σκάλες που καθαρίζουν, στα ναυπηγεία. Δεν έχουν χρόνο να διαδηλώσουν. Δεν παίρνουν σύνταξη μετά από δύο βουλευτικές θητείες. Δεν φέρνουν τρακτέρ στις εθνικές οδούς. Δεν βάζουν λουκέτο στην Ακρόπολη. Δεν ακινητοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν κατεβάζουν τους διακόπτες του ηλεκτρικού. Δεν υποχρεώνουν άλλους ν’ απεργήσουν με τη βία. Δεν κατακρατούν τα κοντέινερ στον Πειραιά. Δεν δηλώνουν συνεχώς ασθένεια. Δεν βρίσκονται μονίμως σε εκπαιδευτική άδεια. Δεν εκτοξεύουν δακρυγόνα και χημικά. Δεν καταλαμβάνουν σχολές. Δεν μπλοκάρουν τουρίστες στα λιμάνια. Δεν αφήνουν τα σκουπίδια αμάζευτα. Δεν κλείνουν τα νοσοκομεία. Δεν διακόπτουν την κίνηση στις λεωφόρους. Δεν τους χτυπάει άλλος την κάρτα.


Μόνο δουλεύουν.
...] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails