Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Προεκλογική "Επικαιρότητα"

Έπεσα κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι στην Παγίδα.

Έχουμε εκλογές σε λιγότερο από 2 εβδομάδες.

Και με τι ασχολούμαστε; Με την Φώφη, με τις (μη) συνεργασίες των κομμάτων, με τις φωτιές και με τα τριχίλιαρα της αποζημίωσης. Λες και μία ολόκληρη ζωή μπορεί να εξαγοραστεί και να ξαναχτιστεί πάνω σε τρία χιλιάρικα.

Έχουμε μπροστά μας το Ασφαλιστικό.

Έχουμε μπροστά μας την Παιδεία

Έχουμε μπροστά μας την πρόοδο και την σύγκλιση της Ελλάδας με τα προηγμένα κράτη της Ε.Ε.

Έχουμε μπροστά μας τα εργασιακά.

Έχουμε μπροστά μας την ανασυγκρότηση του Κράτους

Έχουμε μπροστά μας το Περιβάλλον (και όχι μόνο την Πελοπόννησο και την Πάρνηθα, αλλά την συνολική εξέταση του ζητήματος).


Και μιλάμε για την Φώφη, την Βούλα και τα υπόλοιπα κορίτσια και τα υπόλοιπα «λαμπερά» και «άφθαρτα» πρόσωπα.

Ο χρόνος δεν σταματάει. Οι εξελίξεις τρέχουν. Θα γίνει επιτέλους προεκλογικός διάλογος πάνω σε αυτά τα ζητήματα; Ή θα πάμε σε “automatic mode” και σε αυτές τις εκλογές και θα χάσουμε άλλα 3-4 χρόνια;

Η απόφαση για την ψήφο δεν πρέπει να βασίζεται στην επικαιρότητα. Είναι απόφαση / δέσμευση για 4 χρόνια. Ας ξεκολλήσουμε από τα θέματα της μίας εβδομάδας, γιατί διαφορετικά θα χάσουμε (ή μάλλον κυριολεκτικά έχουμε ήδη χάσει) και το δένδρο και το δάσος.


4 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ετσι για να δεις ποσο γρηγορα ξεχναει ο Ελληνας....

Franky είπε...

Όσα χρόνια ψηφίζω δεν θυμάμαι να έχω ακούσει προγραμματικό λόγο ουσίας. Αλλά και ποιός θα τον απαιτήσει από τους πολιτικούς; Όπως λέει και ο πρέζα tv, ο Έλληνας γρήγορα ξεχνά (και βολεύεται, και διαπλέκεται λέω εγώ). Όσο για τους ερωτώντες δημοσιογράφους; Υπάρχουν φορές που συμπεριφέρονται ως βασιλικότεροι του βασιλέως. Φαύλος κύκλος...

DPurpler είπε...

Τι κατάντια είναι αυτή; Τι ύπνωση; Αντί η κανονική μας κατάσταση να είναι αυτή της εγρήγορσης, έχουν καταφέρει να μας κάνουν να πρέπει να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ να δούμε τα αυτονόητα.
Πάντως, σήμερα, οι περισσότερες εφημερίδες ακολουθούν την άποψή του συγκεκριμένου post για τον προεκλογικό διάλογο (τουλάχιστον όσες έχουν site).

Ανώνυμος είπε...

Ευκολη προβλεψη :
Θα παμε στην πάγια Άλλη "automatic mode". Αυτή που μας έφερε στο τρέχον πολιτικό σκηνικό .

Και εννοώ τον "αυτόματο" τρόπο που οδηγούμαστε σαν πρόβατα στη σφαγή, εχοντας πάντα τη ματαιοδοξία οτι η επιλογή μας έχει δύναμη.

Παρακαλώ και ελπίζω να έχουμε εκπλήξεις (ετσι γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία)

Jonathan

Related Posts with Thumbnails