Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2008

Διαδώστε το!


Ομιλία του Γρηγόρη Ψαριανού στη Βουλή των Ελλήνων, 20-12-07

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Το λόγο έχει ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Β’ Αθηνών κ. Ψαριανός Γρηγόρης.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριοι συνάδελφοι, τρεις ημέρες μιλάμε για τον Προϋπολογισμό. Βγαίνουμε τώρα εδώ στο τέλος -ανάμεσα σε όλους τους τελευταίους και εγώ- να σας πούμε λίγα λόγια για τον καιρό. Όπως είναι το δελτίο ειδήσεων, στο τέλος βγαίνει το δελτίο για τον καιρό. Θα σας πούμε, δηλαδή, λίγα λόγια για τον καιρό.

Ο καιρός, λοιπόν, είναι πάρα πολύ άσχημος και αυτό αποδεικνύεται και από τον τρόπο και από τη διαδικασία, που ισχύει και λειτουργεί εδώ μέσα και με τον Κανονισμό της Βουλής και το βλέπουμε και σε αυτήν τη διαδικασία της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό. Περνούν σαν ένα είδος τσιγκολελέτας οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας ή οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και κάθε επτά ή οκτώ τέτοιους πρωταγωνιστές, ζεν πρεμιέ, βγαίνει και ένας από τον κατιμά, από τους ενοχλητικούς, από τους παρεπιδημούντες. Μιλάμε για ένα ιδιότυπο, μόνιμο, δικομματικό συστηματάκι, που δουλεύει από το Βενιζέλο και το Βασιλιά, μετά από τον Παπάγο και τον Πλαστήρα, μετά από την ΕΡΕ και το Κέντρο, μετά από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη Νέα Δημοκρατία ή τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μιλούν, λοιπόν, οι δύο διαχειριστές και μετά βγαίνει ένας κομπάρσος, για να πει και αυτός –ας πούμε- τη σαχλαμάρα του. Και αυτό το πράγμα τώρα λέγεται κοινοβουλευτική λειτουργία σε μια Βουλή που είναι στημένη δικομματική και ερχόμαστε τώρα να μιλήσουμε για τον Προϋπολογισμό και να πούμε τι;

Την πορεία στις 12 του μηνός την είδατε; Τρεις φορές από τη ΓΣΕΕ έως τη Βουλή; Τρεις φορές γύριζε πίσω το ένα μέρος και έμενε το δεύτερο, γύριζε πίσω το δεύτερο και έμενε το τρίτο. Περιμένετε να δείτε τις πορείες της επόμενης χρονιάς, για να μου πείτε εσείς ποια είναι η φροντίδα του κράτους και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των προηγούμενων Κυβερνήσεων και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για αυτόν τον κοσμάκη που μας ακούει, που μας βλέπει, που σας βλέπει, γιατί κυρίως εσάς βλέπει και ακούει. Γιατί εσείς κάνετε, φτιάχνετε και ρυθμίζετε και εμείς οι άλλοι έχουμε ένα μικρό κομματάκι λόγου, για να πούμε δύο κουβέντες.Να πούμε, λοιπόν, δυο κουβέντες για τι; Ότι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι; Ότι σκίζουμε; Ότι είμαστε μια πανίσχυρη ευρωπαϊκή οικονομία που μας ζηλεύουν η Δανία, η Σουηδία, η Φινλανδία, ακόμη και η Τσεχία και η Πορτογαλία, δηλαδή χώρες που μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πολλά χρόνια μετά από εμάς; Μας βλέπουν και μας ζηλεύουν; Μας θαυμάζουν; Μας κλέβουν και τις συνταγές; Κοιτάνε τι θα κάνουν εδώ οι δικοί μας Υπουργοί, παίρνουν σκονάκι και τα σημειώνουν, για να κάνουν την πατέντα, για να κάνουν αυτό το μεγαλείο της οικονομίας που έχουμε καταφέρει εμείς, που κάνει ο καφές στην Ελλάδα 4 ευρώ και σε όλη την Ευρώπη κάνει 1 ευρώ, που κάνει το πακέτο 10 ευρώ και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη κάνει 5 ευρώ; Η βενζίνη εδώ έφθασε τις τιμές που έχει στις Βρυξέλλες, στις Βρυξέλλες όμως οι άνθρωποι παίρνουν τετραπλάσια απ’ ό,τι παίρνουν εδώ.

Μας αρέσει να λέμε ότι όλα είναι θέμα παιδείας, η συμπεριφορά, ο τρόπος που μιλάμε, ο τρόπος που οδηγούμε, που ερωτευόμαστε, που δουλεύουμε. Όλα είναι θέμα παιδείας. Και πού την έχουμε γραμμένη την παιδεία; Το αίτημα πριν από σαράντα πέντε χρόνια ήταν «προίκα στην παιδεία 15%». Το 15% δεν είναι πολύ. Τώρα έχουμε βάλει στόχο για την παιδεία το 5% και έχουμε καταφέρει να είναι 3% και κάτι ψιλά. Είναι 5% ο στόχος για την παιδεία!

Γιατί βάζουν τόσο μικρό στόχο; Βάλτε 50%, το ίδιο είναι. Τσάμπα είναι οι στόχοι. Να πούμε ότι φέρνουμε για τον πολιτισμό 30%, 30% για την παιδεία, 30% για την υγεία και την πρόνοια. Και ας πετύχουμε 1,5%, δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς, 1,5% θα πιάσουμε. Και μετά θα βγούμε και θα κάνουμε απολογισμό για τους προηγούμενους προϋπολογισμούς. Και αυτό γίνεται τώρα συνέχεια, τα βλέπει ο κόσμος -ο ίδιος αυτός ο κόσμος- ο οποίος ψηφίζει στριμωγμένος σε ένα σύστημα που είναι καλπονοθευτικό, που είναι ληστρικό, που βαφτίζει πλειοψηφίες, τις μειοψηφίες. Επαίρεται η Κυβέρνηση ότι είναι η κυβέρνηση της Πλειοψηφίας. Ποιας πλειοψηφίας; Είναι πλειοψηφία το 42%, που στην πραγματικότητα είναι 30%; Αυτό είναι πλειοψηφία; Μήπως είμαστε άσχετοι από νούμερα; Ποια είναι αυτή η πλειοψηφία που λέμε, «η λαϊκή βούληση…»;

Ποια λαϊκή βούληση; Η Κυβέρνηση 30% έχει στο σύνολο του λαού. Μετά βίας 42% θλιβερή μειοψηφία, επί των ψηφισάντων. Μετρήστε τα λευκά, τα άκυρα και τις αποχές. Όλος αυτός ο κόσμος, τι νομίζετε δηλαδή ότι είναι; Δεν ενδιαφέρονται, ας πούμε, για την πραγματικότητα στην Ελλάδα; Δεν ενδιαφέρονται για αυτή τη ζωή που ζουν δεκαετίες και αυτοί και τα παιδιά τους και που τριάντα χρόνια τους παίρνουν με τα ασφαλιστικά ταμεία τις εισφορές και τώρα δεν έχουν να τους πληρώσουν; Δεν έχουν να τους δώσουν συντάξεις, περιμένουν να πεθάνουν, να πάνε 70, 75, 80 ετών. Πάμε τις ηλικίες όλο πιο πίσω, μήπως προλάβουμε και πεθάνουν μερικοί, να γλιτώσουμε, ας πούμε. Τα έχουμε πάρει αυτά τα λεφτά; Τι πάει να πει, «δεν έχουμε να πληρώσουμε τις συντάξεις». Να πάτε να βρείτε, να δανειστείτε πάλι. Μαθημένοι είμαστε, όλο δανειζόμαστε.

Καθόμαστε και συζητάμε για τον Προϋπολογισμό για τον αθλητισμό. Ο Προϋπολογισμός για τον αθλητισμό είναι στις μεγάλες ΠΑΕ. Να χαρίσει τα χρέη, να τους φτιάξει γήπεδα, σε τρεις-τέσσερις ομάδες το πολύ, άντε καμιά πέμπτη, να πάρει κανένα γηπεδάκι κανένας εξωφυλαρούχας και να τους χαρίσουμε τίποτα χρέη. Αυτό είναι αθλητισμός; Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός φυτοζωεί, χαροπαλεύει. Για πηγαίνετε στις γειτονιές και στις συνοικίες, να δείτε τα ερασιτεχνικά σωματεία, που είναι ξεβράκωτοι, ξυπόλητοι σε αλάνες. Αυτός είναι ο αθλητισμός που φροντίζουμε, για τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ, που είναι βασικά δύο; Δηλαδή, ο πολιτισμός είναι τα δύο Μέγαρα Μουσικής και άλλες δυο-τρεις ιδιωτικές επιχειρήσεις μεγαλοσυμφερόντων και μεγαλοεκδοτών; Πού είναι τα δημοτικά περιφερειακά θέατρα, που ανθούσαν σε ένα βαθμό; Πού είναι οι μικρές ομάδες να στηριχτούν; Πού είναι ο νέος ελληνικός κινηματογράφος, πού είναι ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος;

Τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει.

Πού είναι η υγεία και η πρόνοια; Στα ιατρικά κέντρα των ιδιωτικών συμφερόντων. Και προσπαθούμε να κάνουμε ένα σχέδιο. Λένε μερικοί αντιπολιτευόμενοι ότι δεν υπάρχει σχέδιο. Βεβαίως υπάρχει σχέδιο, απόλυτης απαξίωσης. Να τελειώσει η παιδεία, να την πουλήσουμε σε τέσσερα άτομα, να τελειώσει η υγεία, να την πουλήσουμε σε πέντε Αποστολόπουλους, Ψαριανούς, δεν ξέρω ποιους, να τελειώσει η πρόνοια, να την πουλήσουμε σε πέντε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, να κλείσουμε τον αερομεταφορέα, να βγάλουμε πέντε εταιρειούλες από κάτω ημετέρων και να στηρίξουμε τέσσερα-πέντε καρτέλ σε κάθε τομέα. Καρτέλ στο γάλα, καρτέλ στην ακτοπλοΐα. Τα εισιτήρια για να πας στη Δονούσα και να γυρίσεις –που θες ένα μήνα για να πας και να γυρίσεις- είναι 600 ευρώ και πας με 60 ευρώ στο Βερολίνο, κυριλέ στο αεροπλανάκι σου. Καρτέλ στην ακτοπλοΐα, καρτέλ στο γάλα, καρτέλ στην ιδιωτική τηλεφωνία, στα λιμάνια, παντού. Η μόνη στήριξη που έχει δώσει η Κυβέρνηση αυτή και συνεχίζει να δίνει, γιατί μάλλον αυτή είναι η δουλειά της, είναι στα ιδιωτικά συμφέροντα και σε δέκα-δεκαπέντε ομίλους συμφερόντων. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπαρμπούτσαλα, με συγχωρείτε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ; Τι πάει να πει αυτό;
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Μπαρμπούτσαλα πάει να πει πομφόλυγες. Είναι τίποτα, είναι λόγια στον αέρα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ: Μα, δεν ντρέπεστε λίγο; Κύριε Πρόεδρε, να τον επαναφέρετε στην τάξη.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Ο χρόνος σας πέρασε, κύριε συνάδελφε.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Μας ακούει ο κόσμος, ξέρει ο κόσμος.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Κύριε συνάδελφε, ο χρόνος σας πέρασε.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Έχετε μιλήσει με ανθρώπους στο δρόμο; Ποτέ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Ο χρόνος σας πέρασε, παρακαλώ τελειώστε.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Βγείτε να μιλήσετε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Παρακαλώ τελειώστε.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Θα τελειώσω…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Όχι, θα τελειώσω. Τελειώστε τώρα.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Μόνο είκοσι δευτερόλεπτα, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Παρακαλώ, τελειώστε τώρα, δεν έχουμε την πολυτέλεια.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Θα τελειώσω με δύο τραγουδάκια. Το ένα είναι του Μάνου Ελευθερίου που λέει, «μήπως ζούμε σε άλλη χώρα;». Και το δεύτερο είναι ενός φίλου μου μακαρίτη που λέει, «αν ο κόσμος σας είναι εύγεστη σούπα, το μεζεδάκι είμαι εγώ μέσα».
Ευχαριστώ πολύ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

WWW.PRESSZATV-GR.BLOGSPOT.COM
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - Η ...OFF WHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο πρωκτο (Τιμή 0 ευρώ- Ετος 2ο, sponsored by www.casinokingdom.com). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: presszatv-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια, ρουφιανιες, ανεμογκαστρια και πληροφορίες στο e-mail μας: prezatv@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΑ ΤΩΝ ΑΥΝΑΝΙΣΤΩΝ.

WWW.PRESSZATV-GR-FACTS.COM *popular*
en arxi in h presszatv
eklases? trava sto presszatv-gr
mi psaxneis sta skata, diavase to presszatv-gr
o presszatv-gr de sfiggetai sti malakia
o presszatv-gr kserei poios einai o klasikos ellhnas malakas
otan o theos eplathe ti gunaika, o presszatv-gr varage malakia
o presszatv-gr einai o patos ths diatrofikis alusidas
o presszatv-gr zei sto pc
o presszatv-gr den isixazei, xusixazei
o presszatv-gr exei dei to DVD, to v.2
grapse sto google 'θα γαμήσω φέτος;' kai pata 'αισθάνομαι τυχερός'
o presszatv-gr thelei agaph, frontida kai proderm
o presszatv-gr einai malakas me Δ kefalaio
o presszatv-gr fouskwnei monos tou ta lastixa
o presszatv-gr exei dei oles tis tsontes tou empornium, 2 fores
i malakia den exei mustika apo ton presszatv-gr
o presszatv-gr exei asteireutes "Dimosiografikes" phges
o presszatv-gr den travei pistoli, travaei malakia
o presszatv-gr exei skotwsei ton Λι Βαν Κλιφ stin tainia 'O KALOS O KAKOS KAI O ASXHMOS' (vlepe DVD extras)
o presszatv-gr kserei giati oi anonynous exoun panta to idio onoma
o presszatv-gr kserei to onoma tou anonymous... as doume to video mikrou mikous
o presszatv-gr postarei panta tainies mikrou mikous gia na mi se kanei na niwtheis meionektika
o david santos kourastike, o presszatv-gr sunexizei
o presszatv-gr exei dei to teleutaio lepto tis tileoptikis seiras 24, kai to 1' ths 25
ekastos sto eidos tou kai o nikos roussos sti malakia
o stratos den kalese to presszatv-gr gia na mi kolhsoun malakia oi fantaroi
otan o presszatv-gr travaei malakia to sperma tou exei orgasmo
Τωρα καταλάβατε τι ειναι το μ του μtorrent?
o presszatv-gr oti stoxo vazei to petuxainei
o presszatv-gr kserei pote einai tou agiou poutsou animera
to © sto presszatv-gr simainei kapota, giati opoio thema ki an piasei to gamaei
o presszatv-gr kserei th diafora metaksu M-L KKE & KKE M-L
o presszatv-gr kserei th mustiki suntagi tou 'DRAMBUIE', gi'auto kai to petuxainei panta
o presszatv-gr kserei pia tsonta aksizei, prin piasei ton poutso sto xeri
o poutsos tou presszatv-gr den apergei pote
o poutsos tou presszatv-gr eklapse stin kideia tou xristodoula
gia kathe post tou press-gr o presszatv-gr exei idi xusei 3 fores
to paidi tou pasxali htan anemogkastri tou presszatv-gr
o presszatv-gr exei gkastrwsei kai to tzenaki... 3 fores
-presszatv-gr: exeis gumnes foto tis kopelas sou?
-:oxi
-presszatv-gr: theleis?
uparxoun 2 katigories anthrwpwn: autoi pou xwrizoun tous antrwpous se 2 kathgories kai oi alloi. o presszatv-gr anikei stin 3
to patwma sto spiti tou presszatv-gr einai iero, exoun thaftei ekatomuria spermatozwaria
o presszatv-gr kanei euxelaio me xusi
to modem-fonias sagem tou presszatv-gr pethane apo upervoliki dosi torrent
to vivlio guinnes einai polu mikro gia na xwresei ta recor tou presszatv-gr
o presszatv-gr kserei ti pineis
o presszatv-gr kserei giati eklases persi to kalokairi kai vromaei fetos
o presszatv-gr kserei oti o internetakias einai o ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΤΗΣ
o presszatv-gr kserei giati argise o godot, alla de to leei gia na mi xalasei to σασπενς
otan o presszatv-gr teleiwnei i on telecoms akoma malakizetai
i neolaia agapaei to presszatv-gr
o presszatv-gr ama laxei snifarei kai ap'ton poutso
o presszatv-gr de foraei kapota, i kapota foraei presszatv-gr
i epistimi sikwnei ta xeria psila, o presszatv-gr pote
o presszatv-gr tha ti vrei apo mpatso
o presszatv-gr einai mpatsos
o presszatv-gr eisai esu
o presszatv-gr sas exei olous gramenous
o presszatv-gr mia mera tha ta thumatai ola kai tha gelaei, panw apo ton tafo sou
o presszatv-gr kserei pws na proferei swsta to onoma presszatv-gr
o presszatv-gr tha kopsei auto to sxolio

WWW.PRESSZATV-GR-FACTS.COM *old*
o presszatv-gr den apantaei pote
o presszatv-gr grafei pantote mastouromenos
o presszatv-gr megalwse se problimatiki oikogeneia
o presszatv-gr einai paidi fasista ergolavou oikodomwn
o presszatv-gr misei to mpampa tou
o presszatv-gr zei akoma me th mama tou stous agious anargirous
o presszatv-gr de milaei sti mama tou
o presszatv-gr den agapaei ton eauto tou
o presszatv-gr thelei mono na prokalei
o presszatv-gr thelei na asxolountai mazi tou
o presszatv-gr den exei aisthisi tou xioumor
o presszatv-gr einai anerastos
o presszatv-gr de sevetai tis gunaikes
o presszatv-gr paei stis poutanes
o presszatv-gr fovatai na paei fantaros
o presszatv-gr tha autoktonisei sto strato
o presszatv-gr einai stin kosmara tou
o presszatv-gr de milaei pia stous sumathites tou
o presszatv-gr pire pipa apo to IIEK AKMH
o presszatv-gr einai amorfwtos
o presszatv-gr den einai dimosiografos
o presszatv-gr den exei kanei pote reportaz
o presszatv-gr den prokeitai pote na kanei reportaz
o presszatv-gr oneireuetai mia thesi stin espresso
o presszatv-gr oneireuetai mia thesi sti lampiri
o presszatv-gr sxoliazei KAI anonyma
o presszatv-gr den thelei na ton logokrinoun
o presszatv-gr logokrinei oti den tou aresei
o presszatv-gr tha sunexisei to idio tropari
o presszatv-gr einai mono logia
o presszatv-gr molis ta vrei skoura proskunaei
o presszatv-gr de tha dosei simasia sto parakatw

"Μετά την συνέντευξη Τσίπρα νομίζω πως πρέπει να καλλιεργήσουμε λίγο περισσότερο το κομμάτι της συμμετοχικής ενημέρωσης. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη συνέντευξη - ήδη συζητάμε με τον Nikan και άλλους για το με ποιόν και πως (και εννοείται πως θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας), όμως ανεξάρτητα απο αυτό, θέλω να σας καλέσω σε μια πρωτοβουλία, η οποία κινείται στο ίδιο πνεύμα, αντιμετωπίζει τα βασικά προβλήματα της προηγούμενης πρωτοβουλίας και ελέγχει λίγο πιο καθαρά την ιδέα της αδιαμεσολάβητης ενημέρωσης. Εξηγούμαι: Προ ημερών άφησα ένα σχόλιο στο blog του Γιώργου Μαργαρίτη για την υπόθεση της συνονόματης του δικαστού απο τα Γρεβενά που επεχείρησε να πραγματοποιήσει απεργία πείνας έξω απο το Μέγαρο Μαξίμου - υπόθεση που μας αποκάλυψε το BBC και δεν αναπαρήγαγε κανένα ελληνικό ΜΜΕ. Δέχτηκα στην συνέχεια τρία email απο συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται οχι μόνο να μάθουν περισσότερα για την υπόθεση αλλά και να συνδράμουν. Ορίστε αυτό είναι:

Πριν απο ένα περίπου χρόνο το περιοδικό wired προχώρησε σε ένα πείραμα. Εβαλε πολίτες να συγγράψουν συλλογικά ρεπορτάζ για το project assignment zero. Τα αποτελέσματα δεν ήταν πολύ θετικά, όμως νομίζω πως οι αρχικές συνθήκες δεν επέτρεπαν κάτι περισσότερο απο ασκήσεις συλλογικής συγγραφής. Σας καλώ να πραγματοποιήσουμε μαζί (όσοι ενδιαφέρεστε) μια συλογική έρευνα δημοσιογραφικού χαρακτήρα για την υπόθεση των Γρεβενών. Πως θα γίνει: Χρειαζόμαστε ένα blog, ένα γρούπ (google πιθανότατα) και ένα wicki. Στο blog συγκεντρώνουμε το έτοιμο υλικό που βρίσκουμε, στο γκρούπ αναθέτουμε εργασίες και στο wicki συγγράφουμε την έρευνα (με δημοσιογραφικά κριτήρια). Τα μέλη της ομάδας που θα συσταθεί διατηρούν την αυτονομία τους, έχουν πλήρη δικαιώματα στο αποτέλεσμα για οποιαδήποτε χρήση (αναπαραγωγή, μετατροπή, διασκευή), ενω ταυτόχρονα συνεισφέρουν στο κοινό έργο. Μοναδική ερώτηση δική μου ειναι πως προφυλάσσεται η πρωτοβουλία απο ανθρώπους οι οποίοι θα ήθελαν να την σαμποτάρουν, να την εκτρέψουν σε λάθος συμπεράσματα, να την δυναμιτίσουν, να την ακυρώσουν κοκ. Τι είδους έλεγχος θα πρέπει να ασκηθεί για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο; Σίγουρα δυο όπλα είναι η δημοκρατική διαδικασία και η αυτονομία των συμμετεχόντων. Ισως μια μορφή αυξημένης πλειοψηφίας και βεβαίως το κριτήριο που και εγώ ως δημοσιογράσφος θα συνεισφέρω και όποιος άλος συνάδελφος συμμετάσχει.
Για την υλοποίηση της ιδέας θα πρέπει να προσφερθούν καταρχήν κάποιοι προγραμματιστές να στήσουν τη σελίδα με αυτά τα στοιχεία και να αρχίσουν οι εγγραφές. Ισως θα μπορούσε ακόμα να ενσωματωθεί μια διαδικασία ενστάσεων σε περίπτωση που κάποιος υποπτεύεται κακόβουλες ενέργειες. Αλλά αυτά όλα θα λύνονται στο γκρούπ. Εχω προσωπικά ήδη ξεκινήσει την έρευνα. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να θέσουμε χρονικό ορίζοντα, αν και θα βοηθούσε μια σχετική πίεση χρόνου. Εφόσον συμφωνήσετε, θα μπορούσαμε να θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα τριών εβδομάδων για την υλοποίηση του project και την επανεξέταση του καθώς και της αποτελεσματικότητας της ιδέας. Εδώ το σχετικό post. Σας υπενθυμίζω το βίντεο:

Πολύ σημαντική σημείωση: Μια πολύ ισχυρή υπόθεση (επικρατεί στα ΜΜΕ) είναι πως η κυρία Μαργαρίτη είναι ένας άνθρωπος που δημιουργεί προβλήματα. Πράγμα που σημαίνει πως μπορεί όλα όσα κάνουμε να μην οδηγήσουν πουθενά παρά μόνο σε αυτό το συμπέρασμα. Το λέω προκαταβολικά για να μην απογοητευτούν όσοι αποφασίσουν να εμπλακούν. Το κέρδος για μένα για άλλη μια φορά θα είναι αν καταφέρουμε να συνεργαστούμε και βρούμε ένα μοντέλο συλλογικής δημοσιογραφίας - ασχέτως του αποτελέσματος."

tsimitakis.wordpress.com

Related Posts with Thumbnails