Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Στάζει παιδιά. Φέρτε λεκάνες.

Από το ίδιο άρθρο της «Ε»:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=84734480

...

Με αφορμή την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων της Αρχής για το 2006, ο κ. Γουργουράκης αποδοκίμασε τη δημοσιοποίηση του ονόματος του γιου του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση, που συνελήφθη για ληστεία. Διευκρινίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του γνώμη, τόνισε πως ο συλληφθείς δεν είναι δημόσιο πρόσωπο ώστε να δοθεί το όνομά του στη δημοσιότητα και χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός να υπάρχει συλλογική και οικογενειακή ευθύνη. «Είναι δυνατόν να ευθύνεται η οικογένεια ή ένας κομματικός σχηματισμός για τις πράξεις ενός ενήλικου;».

...

Ξέρετε που είναι εδώ η κατάντια; Σίγουρα δεν φταίει ο Βούτσης και η οικογένειά του για τις πράξεις οπουδήποτε ενήλικα. Πολλοί έχουν γράψει για το θέμα, και ευτυχώς όλοι συμφωνούμε στο αυτονόητο (ή σχεδόν όλοι).

Κανείς όμως δεν ανέφερε ή δεν σκέφτηκε αυτό που για μένα είναι πεντακάθαρο:

Το Ελληνικό «σύστημα» διακυβέρνησης, με την ατιμωρισία, με την ασυλία των βουλευτών ακόμα και για τροχαία αδικήματα, με τις λαμογιές και την ανευθυνότητα απέναντι στους πολίτες, που κανείς δεν παραιτείται, κανείς δεν απολογείται και μάλιστα αντί να ζητούν συγνώμη, επαίρονται για τα κατορθώματα τους παρουσιάζοντας το άσπρο ως μαύρο, και βρίσκοντας γελοίες δικαιολογίες όπως «στρατηγούς ανέμους», όπως «το πράσινο καίει το πράσινο» κλπ κλπ, ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ άραγε για την συμπεριφορά του γιου του βουλευτή;

Κανείς δεν του έταξε ατιμωρισία, μήπως όμως την νόμισε αυτός ως αυτονόητη λόγω της ιδιότητας του γονιού του;

Αυτή η λίγδα, αυτή η σαπίλα, που αφορά όχι μόνο βουλευτές αλλά και επιχειρηματίες, και διαπλεκόμενους και όλους τους έχοντες στα χέρια τους οικονομική ή διοικητική δύναμη, ή έστω και μόνο μία καλή γνωριμία, δεν στάζει λέτε προς τα κάτω; Προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και τους γνωστούς και φίλους; (Θυμηθείτε τα γαλάζια παιδία του Πολύδωρα, θυμηθείτε την «συστατική επιστολή» για τον πυροσβέστη το καλοκαίρι…).

ΣΤΑΖΕΙ. Και λερώνει όποιον και να πετύχει…

Ρωτάω εγώ ο αφελής... Τι κάνουμε για αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails