Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

ΕΥΓΕ κύριε Κιλτίδη!


Είναι τόσο σπάνιες αυτές οι στιγμές στον πολιτικό μας πολιτισμό που όταν συμβαίνουν πρέπει να σηκωνόμαστε όρθιοι και να χειροκροτούμε.

Προσωπικά, έχω να αισθανθώ θαυμασμό για το θάρρος και το ήθος ενός πολιτικού από την ομιλία του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου προς τον Αμερικάνο πρόεδρο Bill Clinton. Και να λέει τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν, χωρίς τις δημαγωγικές σάλτσες και την politically correct φρασεολογία που μας σερβίρουν συνεχώς.

Εν συντομία, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Κιλτίδης σε μία από τις πρώτες ομιλίες του αφού ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του, έθιξε όλα τα κακώς κείμενα που υπάρχουν σε έναν από τους χώρους ευθύνης του και κυρίως την ανικανότητα της Πολιτείας να δράσει αποτελεσματικά για να δώσει λύσεις στο θέμα των καταστροφικών φωτιών του περασμένου καλοκαιριού αλλά και γενικότερα για όλη την πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών.

Έθιξε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα θέματα:

  • Οι περιφερειάρχες δεν κήρυξαν αναδασωτέες τις περιοχές που κάηκαν
  • Δεν υπάρχουν δενδρύλλια για αναδασώσεις
  • Ο Μητσοτάκης ζητάει «ρυθμίσεις» και απαλλοτριώσεις
  • Οι υπουργοί βλέπουν το χάος αλλά δεν παίρνουν πρωτοβουλίες
  • Στα συρτάρια οι προτάσεις ίδρυσης φορέων

… και προέβη άμεσα σε συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους υπουργούς προκειμένου να τον εξουσιοδοτήσουν να δράσει. Αποτέλεσμα ήταν η αποστολή εγκυκλίου προς όλα τα Δασαρχεία της χώρας με την υπενθύμιση της υποχρέωσής τους να κυρήσουν αναδασωτέα όλα τα καμένα δάση που ανήκουν στην αρμοδιότητά τους εντός το πολύ διμήνου από την φωτιά.

Για άλλη μία φορά, συγχαρητήρια κύριε Κιλτίδη. Θα σας παρακολουθώ στενά κι ελπίζω να συνεχίσετε έτσι!

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας εδώ.

Μπορείτε να στείλετε συγχαρητήριο email (όπως κι εγώ ήδη έκανα) εδώ, και, τέλος,

Μπορείτε να διαβάσετε το βιογραφικό του κ. Κιλτίδη εδώ.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails