Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Κοροϊδία ΕΛ.ΑΣ. με τους καμεροχαφιέδες

Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθεροτυπία

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=84734480

ΠΙΑΣΤΗΚΕ από την Αρχή Προστασίας να παρακολουθεί πορεία

Στα πράσα πιάστηκε για δεύτερη φορά η Ελληνική Αστυνομία να παρακολουθεί παράνομα με κάμερες την πορεία φοιτητών που έγινε τον περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο των μεγάλων πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων.

Με τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενήργησε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στις εγκαταστάσεις της στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, συνέλαβε την ΕΛ.ΑΣ. να παρανομεί, με τις κάμερες να είναι στραμμένες στους διαδηλωτές καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, επιβεβαιώνοντας με πανηγυρικό τρόπο τις καταγγελίες ότι δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την επιτήρηση της κυκλοφορίας αλλά για να παρακολουθούν ελεύθερα τους πάντες.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας, Δημ. Γουργουράκης, παρά την απόφαση της Αρχής (εκδόθηκε το 2005) που επιτρέπει τη λειτουργία των καμερών μόνο για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και απαγορεύει τη χρήση του συστήματος για λόγους ασφαλείας, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης παραβίασε τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε η Αρχή.

«Κύριοι», τι θα γίνει επιτέλους; Αφού δεν σέβεστε τους νόμους που οι ίδιοι θεσπίζετε, θα τις βγάλετε τις γαμ%$)&**νες τις κάμερες ή θα τις βγάλουμε εμείς μία και καλή;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails